Botnian tämän kauden runkosarjan viimeinen kotipeli pelattiin Oulunkylän tekojään sijaan Tampereella Pyynikin pallokentällä. Tampere ja Pyynikki tarjosivat pelille loistavat olosuhteet. Jännitystä ennen peliä riitti, sillä ottelu pelattiin luonnonjäällä. Edellisen viikon kovat pakkaset tekivät pahojakin railoja jäähän, mutta sään lauhtumisen myötä oli kenttähenkilökunta saanut jään erinomaiseen kuntoon. Botnia toi kentän laidat Helsingistä, sillä niitä ei enää Mansesta löytynyt. Maalit kylläkin.

Itse peli lähti käyntiin varsin tasavahvasti ja tunnustellen. Ensimmäisellä puolikkaalla satoi pakkaslunta jonkin verran, mikä hieman hidasti peliä. Molemmat joukkueet kuitenkin pyrkivät pelaamaan jäätä pitkin. Jukka Loukkola pääsi viemään ensimmäisellä jaksolla Kerän 0-2 johtoon. Paikkoja oli molemmilla joukkueilla riittävästi useampaankin maaliin, mutta näistä lukemista mentiin tauolle.

Toisen jakson alkuun mennessä lumisade oli vähän laantunut ja peliä päästiin pelaamaan vielä paremmin jäätä pitkin. Tomi Lappi kavensi tilanteen 1-2 noin viidenkymmenen minuutin kohdalla. Reilun seitsemänkymmenen minuutin kohdalla Narukerän Joona Rajala vei porilaiset jo 1-3 johtoon. Hetken näytti siltä, että porilaiset vievät pisteet. Vaan mitä vielä, Botnia on sitkeä kuin tilliliha ja tuosta eteenpäin Botnia painoi päälle käytännössä ottelun loppuun saakka. Tero Määttälä ja Matti Islander toivat kotijoukkueen tasoihin. Botnialle tuli pelin lopussa vielä rangaistuslyönti, mutta se jäi vain lyönniksi. Näin ollen pisteet Tampereella tasattiin. Piste on kuitenkin tärkeä Botnialle pudotuspelien kannalta, vaikka olisi se toinenkin maistunut.

Ensi viikonloppuna Botnia lentää sinivalkoisin siivin Ouluun, jossa se lauantaina kohtaa OLS:n ja sunnuntaina runkosarja päätetään Haaparannalla, kun ottelua isännöi LRK.

Vielä Pyynikistä

Pelipaikka oli molemmille joukkueille uusi ja siinä mielessä myös riski molemmille joukkueille. Pelissä oli selvästi vahva lataus. Vaikka järjestelyistä aiheutui huomattavasti normaalia kotipeliä enemmän vaivaa, oli se ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Paikalle saapui monisatapäinen joukko niin seurojen kannattajia, kuin uteliaita paikallisia katsojiakin. Ottelun alussa palkittiin Botnian Miikka Penttinen ja Narukerän Leevi Vihtalahti, jotka olivat voittamassa suomelle P19 mm prossia. Avauslyönnin suorittivat Tauno Kaurala ja Pertti Ratsula. Vanhoilla herroilla pallo alkoi heti liikkua ja oli havaittavissa, että pelimiehistä oli kyse. Ottelun jälkeen parhaat pelaajat palkitsi jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen, mr. jääpallon ystävä Tuomas Hoppu ja Talousneuvos Simo Lignell.

Myös Botnian ladyt ja heidän pyörittämänsä, suuren suosion saavuttanut kahvila B-kuppi oli pakannut kuppinsa myös Tampereelle. Ladyt olivatkin suuressa roolissa luomassa välitöntä tunnelmaa tarjoten katsojille kahvia ja omatekemiään leivonnaisiaan. Ja tietenkin kisamakkaraa.

Tämä oli mielenkiintoinen ja onnistunut tapahtuma. Botnia haluaa kiittää erityisesti Tampereen kaupunkia ja kaikkia vapaaehtoisia, jotka teitte tämän tapahtuman mahdolliseksi.