Pudotuspelin päällä sijoilla seitsemän ja kahdeksan otteluun lähteneet Botnia ja WP 35 taistelivat Oulunkylässä elintärkeistä pisteistä pudotuspelikamppailun huipentuessa kohti runkosarjan loppua. Varkaus tuli otteluun selkeästi puolustus edellä ja Botnia, saatuaan koneensa lopulta käyntiin muutaman minuutin haahuilun jälkeen, otti selvästi pallonhallinnan itselleen. Mitä pidemmälle avausjakso eteni sen selkeämmin Botnia hallitsi.

Botnialla oli pallonhallinnasta huolimatta vaikeuksia päästä maalipaikoille. Vaarallisimmillaan Botnia olikin erikoistilanteissa. Kulmalyönneistä Botnian olisi ehdottomasti pitänyt pystyä runnomaan maalin tai pari, sen verran lähellä maaliviivaa pallo kävi. Lisäksi kertaalleen Botnialaiset kilauttivat tolppaa vapaalyönnistä ja kertaalleen Botnia sai kokeilla rangaistuslyönnistä maalin tekoa. WP:llä viimeistely sen sijaan toimi. Kesken Botnian painostuksen WP pääsi vastaiskuun ja Joni Kauhanen viimeisteli läpiajon päätteeksi varkautelaisille vierasjohdon. Harmittavasti aivan jakson lopulla WP pääsi kahden maalin taukojohtoon Niko Nissisen hienon yksilösuorituksen ansiosta.

Toiselle jaksolle tultaessa Botnian hyökkäysten rakentelu jäi johonkin. Enää hyökkäysten päättäminen ei ollut ongelma, kun siniset eivät saaneet hyökkäyksiään kunnolla edes aloitetuksi. Varkauden tarvitsi vain puolustaa kärsivällisesti ja kurinalaisesti, minkä he myös tekivät pelaten hyvin uhrautuvasti ottaen mustelmia blokatessaan Botnialaisten laukauksia. Lisäksi Juho Holopainen oli vierailta tehokkaalla päällä tehden kaksi maalia toisella jaksolla WP:n viedessä lopulta pisteet Varkauteen lukemin 0-4.

Botnia vetäytyy maajoukkuetauolle kahdeksannella sijalla kaksi pistettä pudotuspeliviivan päällä, joskin LRK ja OLS pelaavat vielä keskinäisen ottelun tulevalla viikolla. Oulunkylään Botnia ei enää runkosarjassa palaa, sillä kauden viimeisen kotiottelunsa Botnia vie Tampereelle, jossa Botnia kohtaa Narukerän. Runkosarja päättyy pohjoisen reissuun, Botnian kohdatessa molemmat pudotuspeliviivan alla olevat joukkueet, LRK:n ja OLS:n. Pudotuspelien suhteen saadaan siis jännittää runkosarjan loppuun asti, eikä pistemenetyksiin enää olisi varaa.

Botnia – WP 35 0-4 (0-2)

12:35 0-1 Joni Kauhanen (Jukka-Pekka Hoffren)

41:55 0-2 Niko Nissinen (Lasse Karppinen)

68:39 0-3 Juho Holopainen

88:52 0-4 Juho Holopainen