Botnian tammikuinen tasonmittaus jatkui kotiottelulla Veiterää vastaan. Molemmat joukkueet tahkoivat härkäviikkojen viimeistä ottelua pelaten samalla tuplaviikonloppunsa jälkimmäiset ottelut. Tämä myös näkyi ottelun tasossa, molempien joukkueiden ollessa avausjaksolla kaukana parhaastaan. Veiterän kokeneempi joukkue pystyi saamaan toisella jaksolla pelihuumorista jälleen kiinni ja karkasi murskaavaan voittoon.

Botnia oli avausminuutit täysin hukassa lahjoittaen alkuminuuteilla Veiterälle täysin ilmaisen kulmalyönnin ja sohlaten miltei pallon omaan maaliin. Takaiskuilta Botnia kuitenkin säilyi vajaan varttitunnin verran. Botnia kyllä paransi otteitaan avauskympin jälkeen takaiskusta huolimatta. Heti Veiterän maalin jälkeen Botnian valmennus päätti silti ottaa aikalisän. Tuloksellisesti tämä ei tuottanut tulosta, vaan Veiterä pääsi pian aikalisän jälkeen kahden maalin johtoon.

Seuraavat puoli tuntia sisälsi paljon harhasyöttöjä ja huonoja pallon haltuunottoja, kunnes vihdoin aivan jakson lopulla Botnia sai hyvän vaiheen peliinsä ja ensin Miikka Penttisen uran ensimmäisellä bandyliigamaalilla nousi maalin päähän ja lisäajalla kulmalyönnistä Tomi Herrasen maalilla tasoitti pelin.

Toisella jaksolla Veiterän kokemus tuli esiin ja vierailijat kaivoivat tarvittavan energian voiton nappaamiseen. Botnialla jäi jonnekkin pukukopin syövereihin liike ja ajatus. Botnian laukaukseen päättyneet hyökkäykset olivat äärimmäisen harvassa. Muutamaan otteeseen Veiterä pääsi helposti maalintekoon heti jakson alussa ja karkasi sitämyöten tavoittamattomiin. Botnian ilonaiheet jäivät Joonas Kankkusen torjuntoihin, Kankkusen kopatessa kiinni kaksikin rangaistuslyöntiä.

Botnia saa nyt täyden viikon huilin ennen seuraavaa ottelua. Botnian vieraaksi ensi sunnuntaina matkustaa WP 35, jolloin sijoitusten ja etenkin pudotuspeleihin pääsyn kannalta tärkeitä pisteitä on jaossa. Ottelu alkaa tyypilliseen sunnuntaiseen tapaan klo 13.00.

 

Botnia – Veiterä 2-11 (2-2)

12:25 0-1 Tero Liimatainen (Topi Peuhkuri)

18:45 0-2 Tomi Hauska (Tero Liimatainen)

39:24 1-2 Miikka Penttinen (Tero Määttälän)

45:00 2-2 Tomi Herranen (Niklas Johansson)

50:15 2-3 Tomi Hauska (Tero Liimatainen)

52:18 2-4 Valtteri Hauska (Tomi Hauska)

55:25 2-5 Tomi Hauska (Aleksi Seppänen)

60:25 2-6 Aleksi Seppänen (Tero Liimatainen)

65:20 2-7 Ere Verhelä (Antti-Juuso Roppo)

77:38 2-8 Tomi Hauska (Juuso Kärmeniemi)

78:28 2-9 Aleksi Seppänen (Juuso Kärmeniemi)

84:26 2-10 Aleksi Seppänen (Juuso Kärmeniemi)

89:15 2-11 Tuukka Loikkanen (Valtteri Hauska)