Lappeenrannan Kisapuiston keskiviikkoillan peliolosuhteet hakivat vertaistaan. Elohopea oli vain muutaman asteen miinuksella eikä tuuli puhaltanut juuri lainkaan. Jääkin oli fantastisessa kunnossa.

Vaikka pisteet jäivätkin tällä kertaa Lappeenrantaan tiukan ottelun päätteeksi, oli Botnian esitys merkittävästi pirteämpi kuin kahdessa edeltävässä ottelussa.

Botnia lähti otteluun kovalla asenteella ja nöyrällä puolustuspelillä. Vastustajan hyökkäyspeliä juonikkaimpia yksilöitä oli tutkittu tarkkaan, jolloin omaan päähän tuli vähemmän vaarallisia tilanteita, kuin esimerkiksi Akillesta vastaan. Veiterän ensimmäinen ja vaarallisin tilanne olikin upea kulmalyönti, jolla kotijoukkue pääsi 1-0 johtoon pelin kahdeksannella minuutilla. Tästä ehti kulua kolme minuuttia, kun nähtiin kotijoukkueen 2-0 -osuma läpisyötön seurauksena. Veiterän kolmas maali syntyi 24. minuutilla jälleen läpiajosta.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa ollut Botnia ei kuitenkaan luovuttanut, vaan sai tehtyä muutamia lupaavia hyökkäyksiä Veiterän päätyyn. Hiljalleen alkoi myös syntyä tulosta: 3-1 -kavennusmaali nähtiin 32. minuutilla, kun Iiro Karppinen rankaisi kotijoukkuetta kulmalyönnistä. Kavennuksesta ehti kulua ainoastaan kolme minuuttia, kun Tuomas Antikaisen vauhdikas nousu ja läpisyöttö vapautti kovassa vauhdissa olleen Tomi Lapin avoimeen laitaan, joka puolestaan huomasi Tero Määttälän keskellä. Lappi sai syötettyä Määttälän puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi palloa kaivettiin toistamiseen kotijoukkueen maalista.

Botnian lupaavalta näyttänyt takaa-ajo kuitenkin tyssäsi ensimmäisen puoliajan lopussa, kun peräti kolme sinisten pelaajaa komennettiin vuorotellen jäähypenkille.

Toisella puoliajalla Botnia puolusti uhrautuvaisesti ja sai kulutettua kaikki jäähyt loppuun päästämättä yhtään maalia. Veiterän pelaajien turhautuminen oli lähes käsinkosketeltavaa. Täydellä miehityksellä saatiinkin rakennettua muutamia vaarallisia tilanteita Veiterän maalille toisen puoliajan mittaan, mutta Botnian viimeistely ontui.

Ottelun lopulla Veiterä onnistui kertaalleen maaliteossa, kun kotijoukkueen Tomi Hauska pääsi läpiajoon kaaren tuntumassa. Loppulukemiksi muodostui näin 4-2.

”Oli harmillista, että hyvä takaa-ajomme tyssäsi ensimmäisen puoliajan lopulla saatuihin jäähyihin. Toisella puoliajalla meillä oli tarpeeksi maalipaikkoja jopa pelin tasoittamiseen, mutta viimeistely oli kehnohkoa. Hyökkäyspelin pitäisi myös olla hieman nykyistä järjestelmällisempää. Parhaana pelaajana palkittiin oikeutetusti maalivahti Joonas Kankkunen, joka otti muiden loistotorjuntojen lisäksi kaksi vastustajan läpiajoa kiinni”, summasi valmentaja Jukka Salmivaara keskiviikon ottelusta.

Seuraavan kaksi peliä Botnia pelaa kotikentällään Porvoon Akillesta vastaan lauantaina 12.1. ja Lappeenrannan Veiterää vastaan sunnuntaina 13.1.