Botnian vuoden 2019 ensimmäinen vierasottelu Porvoon Akillesta vastaan päättyi tylysti lukemiin 10-4.

Ensimmäisen puoliajan aikana nähtiin peräti seitsemän kotijoukkueen maalia. Akilleksen maalit tulivat pitkälti Botnian omista, helpoista virheistä. Vauhdikasta vastustajaa lähdettiin karvaamaan liian ylhäältä, joka sai aikaan repeilevän keskikentän. Vastustajan aikaansaamat keskialueen nopeat hyökkäykset olivat Botnialle myrkkyä. Myös sinisten miesvartiointi oli omassa päässä heikkoa ja vastustaja pääsi rokottamaan kolme kertaa jopa helponlaisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla taistelutahto ja -asenne puuttui lähes tyystin ja koppeihin mentiin taukolukemissa 7-0.

Toisen puoliajan aikana Botnia sai omasta pelistään paremman otteen, vaikka vastustaja tekikin ensimmäisen vartin aikana vielä kaksi maalia. Botnian pelin parhaita hetkiä todistettiin 63. peliminuutista eteenpäin, kun siniset kavensivat lukemia ja saivat lyhyessä ajassa neljä maalia tehdyksi. Botnian maaleista vastasivat Kaapo Schreck, Tomi Lappi sekä kaksi kertaa verkkoa heiluttanut Tomi Herranen.

Jälkimmäisellä puoliskolla myös Botnian puolustuspeli oli fiksumpaa ja miesvartiointi tarkempaa. Akilleksen yritykset pysähtyivät laitoihin ja keskialueen katkoihin, joista Botnia pääsi tekemään vaarallisiakin vastahyökkäyksiä. Kokonaisuudessaan toinen puoliaika oli melko tasaväkistä jääpalloa: siinä missä Akilles voitti ensimmäisen puoliajan 7-0, voitti Botnia jälkimmäisen 4-3.

”Aivan kuten Porissakin, tänäänkin sytyttiin pelaamaan vasta toisella puoliajalla, joka myöskin voitettiin. Tänään heikko asenne, miesvartiointi ja repaleinen puolustus kostautuivat menetettyinä pisteinä jo ensimmäisellä puoliajalla. Toinen puoliaika taas oli meiltä selkeästi parempaa ja kokonaisvaltaisempaa tekemistä niin pelin kuin myös asenteen kannalta”, kommentoi valmentaja Jukka Salmivaara ottelua.