Tapaninpäivänderbyssä teemana Botnian ja HIFK:n välillä oli maalipaikkojen käyttäminen. Tasaisessa ottelussa kummallekkaan joukkueelle ei niitä huippupaikkoja nimittäin montaakaan siunaantunut. HIFK oli valitettavasti tällä kertaa parempi viimeistelyssään vieden pisteet mukanaan.

Botnia oli ottelun alun 20 minuuttia hieman niskan päällä, jonka jälkeen HIFK sai otteen. Toisin kuin Botnia, HIFK käytti oman vahvan vaiheensa hyväkseen Aku Ojasen maalilla. Botniakin sai kertaalleen survottua pallon HIFK:n verkkoon ruuhkasta, mutta tuomari hylkäsi maalin.

Botnia tasoitti ottelun toisen jakson alussa Tomi Pallassalon komealla lyönnillä aivan yläriman alle kulmalyönnistä. Iloa ei kauaa kestänyt kun HIFK teki kaksi pikamaalia Jaakko Liukkosen ja Jari Hyttisen tekeminä. Aivan ottelun lopussa vieraat ratkaisivat ottelun lopullisesti Ojasen toisella maalilla Joonas Kankkusen torjuttua ensin Ojasen laukoman rangaistuslyönnin, mutta pallon jäädessä HIFK:n haltuun pääsi Ojanen lopulta tekemään maalin.

Pelillisesti äärimmäisen tasaisesta ottelusta huolimatta Botnia oli jatkuvasti vähän HIFK:ta jäljessä. Ero tuli pääasiassa joukkueiden hyökkäyspelin vaarallisuudesta. Botnialla tällä hetkellä varmuus maalipaikkojen hyödyntämisessä heittelee aivan liian paljon pelien välissä. HIFK:ta vastaan Botnian parhaat maalintekopaikat päättyivät järjestään ohi tai yli maalin menneisiin laukauksiin, eikä suurta uhkaa HIFK:n maalille pystytty järjestämään. HIFK ei kuitenkaan missään tapauksessa ollut voittamaton joukkue. Hyvässä vireessä olevan Aku Ojasen verran parempi kuitenkin.

Botnia viettää seuraavat kolme ottelua vieraskentillä kohdaten Narukerän, Akilleen ja Veiterän. Kotikentälle Botnia palaa lauantaina 12. tammikuuta Akilleen tullessa Oulunkylään.

 

Botnia – HIFK 1-4 (0-1)

35:13 0-1 Aku Ojanen (Tuukka Järvinen)

53:16 1-1 Tomi Pallassalo (Juri Schreck)

62:40 1-2 Jaakko Liukkonen (Josua Eronen)

65:10 1-3 Jari Hyttinen (Stepan Okhalov)

86:15 1-4 Aku Ojanen (Josua Eronen)