Botnia ja JPS osoittautuivat tämän kauden runkosarjassa äärimmäisen tasaiseksi parivaljakoksi. Botnia voitti maalilla JPS:n Jyväskylässä aiemmin kaudella ja Oulunkylässäkin saatiin jännittää loppuvihellykseen saakka Botnian tultua viimeisellä mahdollisella hetkellä tasoihin saaden pisteen napattua mukaansa.

Ottelu oli äärimmäisen tasainen alkuvihellyksestä loppuvihellykseen. Avausjakso oli enemmän hyvän puolustuspelin näytöstä molemmilta joukkueilta. Paikoitellen keskialueella pelaaminen meni molemmilta joukkueilta vähän säheltämiseksi ja hyvät hyökkäykset jäivät vähiin. JPS sai ehkä hieman vaarallisemmat maalipaikat luotua lyöden kertaalleen pallon maaliinkin avauskympillä, mutta maali hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen JPS pääsi Botnian hyökkäyspään vapaalyönnin jälkeen vastaiskuun ja Riku Hämäläinen toimitti pelivälineen maaliin sallituin keinoin vieden vieraat johtoon. Botnian avausjakso oli nousujohteinen ja viimeisellä vitosella Botnia löysi aukot JPS:n puolustuksesta ja käänsi itselleen taukojohdon Tuomas Antikaisen ja Juri Schreckin maaleilla.

Toisella jaksolla kumpainenkin joukkue kävi vuorotellen johdossa, johtoaseman yleensä jäädessä lyhytkestoiseksi. JPS teki muutamia räikeitä virheitä puolustuksessa, jotka Botnia käytti erittäin hyvin hyödykseen. Myös JPS sai hyvin tuotua palloa rangaistusalueelle hankkien parikin rangaistuslyöntiä. Botniale jäi jonkinverran jossiteltavaa JPS:n rankkareiden kanssa. Ensimmäisestä rangaistuslyönnistä voidaan varmasti kiistellä, oliko rike rangaistuslyönnin arvoinen vaiko ei. Jälkimmäinen rangaistuslyönti, joka miltei ratkaisi ottelun voiton JPS:lle, oli huomattavasti selkeämpi tilanne, mutta itse lyönnin Joonas Kankkunen oli todella lähellä torjua pallon käydessä lopulta muutaman sentin verran maalin puolella.

Asenteen puolesta nähtiin kentällä parasta Botniaa tällä kaudella. Botnia voitti hyvällä prosentilla kaksinkamppailuja ja pystyi pitämään palloa ahtaassakin tilassa. Viimeisellä kympillä molemmilla joukkueilla ottelun tiukkuus ja pisteiden tärkeys alkoi näkyä ylimääräisenä mailan puristamisena. Helpotkin syötöt alkoivat karkailla vastustajalle. Botnia ehti viimeisten minuuttien aikana hassata kertaalleen kulmalyönnin ja hyvästä paikasta saadun vapaalyönnin, kunnes aivan loppuhetkillä Kaapo Schreck pääsi ajamaan laidan kautta ja hankkimaan Botnialle kulmalyönnin. Matti Islander pääsi lyömään ja irtopalassa oli ensimmäisenä Tero Määttälä kiinni tuoden Botnian tasoihin.

Botnia pääsee hyvistä astelmista joulunviettoon sarjanelosena. Seuraavaksi pelataan perinteiseen tapaan tapaninpäivänä Botnian isännöidessä HIFK:ta. Botnia ja HIFK ovat tulevaan otteluun lähdettäessä tasapisteissä sarjataulukossa. Ottelu alkaa kello 15.00.

Botnia – JPS 5-5 (2-1)

33:43 0-1 Riku Hämäläinen (Lasse Tammilehto)

40:17 1-1 Tuomas Antikainen (Matti Islander)

44:28 2-1 Juri Schreck (Tomi Lappi)

49:57 2-2 Nikke Tuhkanen (Lasse Tammilehto)

51:05 3-2 Tuomas Antikainen (Tero Määttälä)

66:06 3-3 Mikko Rytkönen rl

68:01 3-4 Jaakko Hyvönen (Nikke Tuhkanen)

72:05 4-4 Tomi Lappi (Kaapo Schreck)

78:02 4-5 Mikko Rytkönen rl

90:00 5-5 Tero Määttälä (Matti Islander)