Kauden ensimmäinen Helsingin paikallinen Kallion kentällä toi Botnialle kauden avaustappion. HIFK käytti omat paikkansa paremmin hyödykseen ja myös puolusti hyvin Botnian hyökkäyksen pimentoon.

Avausjakson ensimmäisen puoliskon HIFK piti palloa, mutta sekavan avausjakson aikana maalipaikoilla ei kumpainenkaan joukkue juhlinut. Botnian parhaat paikat tulivat vastahyökkäyksistä. Botnia pääsi pariin otteeseen pallon hyvään vauhtiin ja kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, joskin tuloksetta.

Avausjakson jälkimmäisellä puoliskolla Botnia sai hyökkäyksiä myös kontrolloidusti ja sitä kautta paljon kulmalyöntejä, joiden toteutus jäi pahasti tänään puolitiehen. HIFK pääsi tekemään avausjakson kolmesta maalistaan kaksi Botnian kulmien jälkeen vastahyökkäyksistä Botnian puolustuksen hieman uinahdellessa.

Toisen jakson alku oli Botnialta surkea ja HIFK oli pariin otteeseen lähellä maalintekoa. Botnian aikalisä muutti asetelmat Botnian eduksi. Botnia alkoi karvaamaan ylhäältä tehden HIFK:n pelaamisen vaikeaksi. Maalinteko oli kuitenkin tänään mahdotonta. Etenkin hyökkäyspään erikoistilanteet olivat heikkoja, missä suurin ero joukkueiden välillä lopulta piili.

Toisen jakson edetessä ja maaliedon pysyessä isona alkoi Botnian kone hieman hyytyä. Botnian hakatessa päätään HIFK:n puolustukseen, pääsi HIFK vielä pariin otteeseen vastaiskuihin ja lisäämään johtoaan. Lopulta lisäajalla Botniakin sai maalitilin auki Tomi Lapin kaventaessa maalin edestä loppulukemiksi 5-1, Botnian kärsiessä kauden avaustappionsa.

”Sitä saa mitä tilaa. Ei oltu alusta asti hereillä eikä pystytty toteuttamaan pelisuunitelmaa eikä oikein reagoitu pelitapahtumiin. Annettiin kaverin ottaa peli haltuun ja mentiin heidän vauhtiin mukaan. Toisella puoliajalla vähän suoraviivaistettiin peliä ja päästiin oikeasti peliin mukaan. Olihan meillä maalipaikkoja, mutta tulosta pitää kunnioittaa ja tämä oli ihan ansaittu tulos tänään” purki päävalmentaja Jussi Tapio ottelun.

Botnia pääsee heti lauantaina yrittämään paluuta voittokantaan kotijäällä Kamppareiden saapuessa Mikkelistä kyläilemään. Ottelu alkaa kello 15.