Botnian kauden toisen vierasottelun olosuhteet eivät olisi voineet olla paremmat. Elohopea pysytteli läpi illan vakaassa -3°C:ssa, eikä tuulikaan haitannut peliä muutamaa ajoittaista puuskaa lukuunottamatta. Ottelun lähtökohdat olivat myös sinisen puolella: alla oli vakuuttava 3-6 -voitto WP 35:tä vastaan, kun taas JPS oli avannut kautensa 6-1 tappiolla Mikkelin Kamppareiden vieraana.

JPS ja Botnia kohtasivat kertaalleen ennen Bandyliigan alkua Torniossa pelatussa Suomen Cupissa, jolloin jyväskyläläiset olivat vain niukasti parempia lukemin 5-6. Botnia oli kuitenkin viisastunut viime kerrasta – jyväskyläläistenkään valtava luisteluvoima ei kykene murtamaan Botnian puolustusta, mikäli se pysyy kurinalaisena 90 minuuttia. Sen sijaan omia maalipaikkoja voitiin odottaa vastustajan puolustuspään merkkausvirheistä.

Botnia aloitti ottelun loistavalla puolustusasenteella. JPS pyöritti palloa alakerran kautta laidasta toiseen yrittäen nousta vauhdilla keskustaan, kuitenkin aina saaden vastaansa valkoisen seinän kentän puolivälin tuntumassa. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueelle suotiin oikeastaan vain kaksi kunnollista maalipaikkaa: merkkausvirheestä johtunut tilanne vasemmassa laidassa, joka johti jyväskyläläisten avausmaaliin sekä viimeisen minuutin kyseenalainen rangaistuslyönti, jonka maalivahti Kankkunen torjui upeasti oikeasta alanurkasta.

Esimerkillinen työnteko omaan päätyyn kantoi hedelmää ja ensimmäisen puoliajan maalitilanteet ansaittiin juurikin ennakoidulla tavalla. JPS:n ehkä turhankin innokkaasti nouseva puolustuslinja loi tilaa ja maalipaikkoja Botnialle. Saaduista maalipaikoista rokotettiin täydellisellä onnistumisprosentilla, ja taukolukemiksi muodostui Botnian 1-4 johtoasema.

”Ensimmäinen puoliaika oli loistavaa peliä kokonaisuudessaan. Oltiin valmistauduttu hyvin, tultiin hyvällä asenteella ja tehtiin nöyrästi töitä alaspäin. Omat maalipaikat käytettiin hyödyksi kliinisesti. Neljä paikkaa, neljä maalia ja kaikki nämä pelitilanteista”, kertoo päävalmentaja Jussi Tapio.

Botnian toinen puoliaika oli selkeästi rikkonaisempi. Ensimmäisellä puoliajalla nähtyä hyvää hyökkäyspeliä ei saatu enää samalle tasolle. Pelin passivoituminen vei Botniaa tarpeettoman paljon puolustuskannalle, joka kuitenkin hoidettiin edelleen hyvällä asenteella. Peliä rikkoi myös Botnian useat jäähyt, joista osa tuomittiin vähintäänkin kyseenalaisista tilanteista ja turhan helpohkosti.

Kotijoukkue JPS näki tässä mahdollisuutensa ja kuroi Botnian johtoaseman umpeen rangaistuslyönnillä, yhdellä pelitilannemaalilla sekä onnistuneella kulmalyönnillä. Viimeiset viisi minuuttia näyttivät Botnian kannalta uhkaavalle, kun JPS tuli kerta toisensa jälkeen hakemaan voitto-osumaa. Kaiken kaikkiaan kotijoukkueella oli toisella puoliajalla noin 30-40 hyökkäystilannetta. Innokas hyökkäyspeli lopulta kostautui kotijoukkueelle jälleen kerran, kun Botnia pääsi nopealla käännöllä vastahyökkäykseen ja Tomi Lappi viimeisteli ottelun kolmannen maalinsa JPS:n verkkoon. Lapin voitto-osumalla JPS jäi nuolemaan näppejään, Botnian viedessä pisteet lukemin 4-5.

”Oli aika kaksijakoinen peli. Jotkut sanoisivat, että JPS hallitsi ottelua, mutta kyseenalaistan sen, että tarvitseeko ottelua hallitakseen hallita palloa koko ajan? Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla me oltiin hallitsevampi osapuoli nimenomaan järkevän ja hyvän puolustamisen ansiosta. Sanoin myös ennen ottelua, että tullaan varmasti tekemään tarpeeksi maalitilanteita, jotta voidaan voittaa tämä ottelu. Toinen puoliaika taas oli paljon rikkonaisempaa. Täytyy kuitenkin olla todella ylpeä jätkistä, että kaverin tasoituksenkin jälkeen saatiin uutta energiaa ja vietiin pisteet kotiin viime hetken voittomaalilla”, päävalmentaja Jussi Tapio analysoi.