Bandyliigan avausottelun kohtalo näytti vielä perjantai-iltana epävarmalta. Kämärin jää oli sulanut kentän toiselta puolelta lämpimän sään ja tuulen vuoksi. Kenttää jouduttiin kaventamaan pehmeämmän laidan puolelta metrillä, jotta ottelu saatiin alkamaan.

Botnia aloitti Bandyliigakautensa vahvalla asenteella ja mallikkaalla puolustuspelillä, eikä antanut alussa WP 35:n vahvimmillekaan luistelijoille mahdollisuuksia murtautua keskialueelle. Vastustajan pelinavaukset ja hyökkäysyritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen kentän laidoille tai Botnian tiiviiseen keskustaan.

Vahvan puolustuspelin lisäksi Botnia aloitti omat hyökkäyksensä maltillisesti ja itsevarmasti, vaikka rosoinen jää ajoittain rikkoikin hyökkäyspeliä. Ottelun avausmaali nähtiin muutaman hyökkäyksen jälkeen, kun Tero Määttälä karisti räjähtävällä luistelullaan puolessa kentässä vastustajan kannoiltaan ja pelasi millintarkan läpisyötön Tomi Lapille. Lappi pääsi murtautumaan WP 35:n puolustuksen vierestä vapaaksi ja sivalsi pallon varmasti maaliin.

”Peli alkoi ja meni muutenkin hyvin pitkälti käsikirjoituksen mukaan. Tarkoitus oli pelata kurinalaisesti ja kärsivällisesti – näin saimme maalinkin heti pelin alkuvaiheessa. Täysin tasapainoisesti ei ensimmäinen puoliaika kuitenkaan mennyt, mutta laitetaan se vielä ison jään kokemuksen puutteen piikkiin”, kertoo päävalmentaja Jussi Tapio.

Myös WP 35 pääsi avaamaan tämän kauden maalisaldonsa ensimmäisellä puoliajalla, kun Botnian Joonatan Irtamo komennettiin jäähypenkille. Peli jatkui kotijoukkueen vapaalyönnillä sivurajan tuntumasta Botnian kenttäpuoliskon puolivälissä. Komea nosto löysi tiensä kaaren sisään ja pomppi hieman onnekkaastikin Botnian puolustajien välistä vastustajan lapaan, viimein ylittäen maaliviivan vain vaivoin.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun Botnian määräämässä tahdissa. Taukolukemiksi muodostui Botnian 1-3 johtoasema.

Johtoasema toisen puoliajan alussa lisäsi Botnian intoa hyökkäyspeliin, joka näkyi rikkonaisempana puolustamisena. WP 35 pääsi viimein hyödyntämään luisteluvoimaansa keskialueella sekä luomaan muutamia vaarallisia tilanteita. Läpi ottelun pirteästi pelannut maalivahti Joonas Kankkunen kuitenkin otti tärkeitä torjuntoja kriittisissä paikoissa.

”Toisella puoliajalla oltiin selvästi valmiimpia pelaamaan, mutta taukojohtajan asema lisäsi intoa, eikä siksi pelattu kovinkaan kypsästi”, päävalmentaja Jussi Tapio analysoi. Botnia otti aikalisän, kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 10 minuuttia. Ratkaisu auttoi – malttamattomuus väheni ja Botnia otti ottelussa jälleen kuskin paikan. Omia hyökkäyksiä rakennettiin järkevämmin, kun taas vastustajan maalipaikat koostuivat suurilta osin erikoistilanteista.

”Luotiin riittävä määrä maalitilanteita, vaikka välillä sumputettiin itse itsemme hyökkäyspäässä eikä saatu pallotempoa aivan sille tasolle mitä olisin toivonut. Onnistuttiin erikoistilanteissa, nopeissa käännöissä, pystyttiin myös pidempiin syöttökuvioihin ja paikkoja oli ainakin 10-12 maaliin. Kuitenkin, kuusi maalia tehtiin ja siihen on pakko olla tyytyväinen. Vastustajan kaikki maalit tulivat meidän omista hölmöilyistä, vaikka puolustimmekin hyvin läpi ottelun. Etenkin 2-5 tilanteessa, jossa meillä oli ensin hyökkäyspäässä tyhjä maali, ei saatu palloa sisään, jonka jälkeen vastustajan maalivahdin nopea avaus vapautti heidän hyökkääjän läpi kaventamaan tilanteeksi 3-5. WP 35 huomasi muutenkin nämä kääntöpaikat hyvin ja pääsi siten aiheuttamaan meille tarpeettoman paljon vahinkoa”, päävalmentaja Jussi Tapio analysoi molempien joukkueiden peliesityksiä.

Kaiken kaikkiaan Botnia avasi kautensa kovalla asenteella ja vakuuttavalla 3-6 -voitolla vieraskentällä. Seuraavan ottelun Botnia pelaa JPS:aa vastaan Jyväskylässä keskiviikkona 21.11.