Botnia otti kauden toisen voittonsa bandyliigassa ja samalla toisen voittonsa WP 35:stä, tällä kertaa Varkaudessa. Ensimmäisen ottelun tapaan myös toinen kohtaaminen oli äärimmäisen tasainen. Botnia ratkaisi ottelun viimeisellä minuutilla Niklas Johanssonin 2-4 osumalla.

Epätoivoisessa tilanteessa oleva WP tuli odotetusti todella kovaa ottelun alkuun. Botnia osasi odottaa tätä ja keskittyi puhtaasti kurinalaiseen puolustamiseen ja yhtä poikkeusta lukuunottamatta onnistuikin siinä hyvin. Varkaus kuitenkin rankaisi Botnian avausjakson ainoasta puolustusvirheestä saaden rangaistuslyönnin, jonka Niko Nissinen upotti sisään. Botnian kärsivällisyys puolustuspäässä ei avausjaksolla aivan näkynyt hyökkäyspelissä, jossa Botnia teki turhan hätäisillä ratkaisuilla oman maalintekonsa vaikeaksi.

WP:n terävin kärki hyökkäyksessä taantui puolen tunnin pelin jälkeen, jonka jälkeen Botnia otti enemmän pelinhallintaa itselleen. Avausjakson viimeisellä minuutilla paluun peleihin tehnyt Vilppu Huovilla lähetti pitkän pallon Varkauden päätyyn, johon ensimmäisenä ehti muutenkin loistavan pelin pelannut Tomi Herranen, joka kävi tasoittamassa ottelun taukoa varten.

Toisella jaksolla Botnia jatkoi oman taktiikkansa toteuttamista päästen vihdoin reilun 50 minuutin kohdalla johtoon Juri Schreckin maalilla. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Botnia onnistui karvaamaan WP:n alueella pallon ja Iiro Karppinen pääsi lisäämään Botnian johtoa. WP pyristeli vielä mukana Botnian toisen jakson ainoan puolustusvirheen myötä, josta seuranneesta tilanteesta Varkaus sai toisen rangaistuslyönnin ja Nissinen teki ottelussa toisen maalinsa.

Ottelun lopussa yhden maalin maalierolla pelattaessa ottelun tärkeys alkoi näkymään ja pelaaminen meni päävalmentaja Jussi Tapion sanoin juniorimaiseksi höntyilyksi. Botnia sai lopulta palkinnon täyden pistepotin myötä ehjän ja hyvän esityksen jälkeen.

Botnia joutui hieman muokkaamaan kokoonpanojaan erinäisten poissaolojen vuoksi, mutta uudet pelaajat istuivat hyvin joukkueeseen. Kokenut Huovila otti heti oman paikkansa ja pelasi hyvän pelin vaikka olikin poissa opiskelukiireiden takia koko alkukauden. Lisäksi nuorempaa Botniasukupolvea edustivat P15-ikäiset Pauli Haikonen ja Rasmus Ruusunen. Haikonen oli vielä tänään kakkosmaalivahti, mutta Ruusunen pääsi hyökkääjänä kentälle asti ja keräsi valmennuksen kehut.

– Erikoismainintana Rasmus Ruusunen, joka tuli aika ryhdikkäästi 14-vuotiaana miesten peleihin. Vähän rikkonainen peli jätti minuutteja vähemmälle kun jäähyjen vuoksi jouduttiin keventämään hyökkäyksestä. Vähän avausjaksolla meni totutteluksi, mutta toisella jaksolla oli jo täysin sopeutunut miesten peleihin, valmentaja Tapio kehui ottelun jälkeen.

 

WP35 – Botnia 2-4 (1-1)

15:23 1-0 Niko Nissinen rl

44:48 1-1 Tomi Herranen (Vilppu Huovila)

53:45 1-2 Juri Schreck (Tomi Herranen)

65:13 1-3 Iiro Karppinen (Ignat Mikhalin)

68:47 2-3 Niko Nissinen rl

89:52 2-4 Niklas Johansson (Tomi Herranen)