Botnian ja Varkauden kohtaamisessa alussa näkyi, ettei kumpikaan joukkue ollut saanut tällä kaudella juuri onnistumisia. Pelaaminen oli varovaista ja maalipaikat syntyivät molemmille joukkueille lähinnä kulmalyönneistä.

Botnia pääsi nopeammin kiinni omaan peliinsä ja mitä pidemmälle avausjakso eteni, sen selvemmin pallonhallinta kääntyi kotijoukkueelle. Botnia alkoi saamaan pikkuhiljaa myös hyviä suoria hyökkäyksiä ja puolen tunnin kohdalla tarjoiltiin jo sellaista maalipaikkaa mistä pitäisi onnistua. Maalinteon vaikeus saattoi näkyä ylimääräisenä pallonpuristamisena tasatilanteessa, eikä näin hyvästäkään paikasta onnistuttu.

Lopulta reilu kolme minuuttia ennen avausjakson loppua Artem Lapshin onnistui lyömään kulmalyönnistä helpottavan avausmaalin. Mitään suurempaa kiriä tasoitukseen WP ei enää avausjakson viimeisillä minuuteilla saanut, sen verran rikkonaiseksi peli kävi.

Toisen jakson alussa Botnia hankki itselleen vaikeuksia jäähyilemällä. WP käytti lopulta ylimääräisen tilan hyväkseen tasoittaen ottelun. Toista jaksoa leimasi tietty sekavuus. Botnia sai omat maalipaikkansa lähinnä hyvän karvauksen ansiosta hyökkäyspään pallonriistoilla. Botnia siirtyi johtoon pariinkin otteeseen Iiro Karppisen ja Tomi Pallassalon maaleilla. Botnia kuitenkin päästi Varkauden pariin otteeseen tasoihin hieman helponoloisesti eikä ottelua saatu missään vaiheessa täysin Botnian hallintaan, vaikka siniset johtoasemassa pitkään pelasikin.

Noin 10 minuuttia ennen ottelun loppua Botnia sai lyötyä vihdoin taululle parin maalin kaulan. Ensin Lapshin riisti pallon hyökkäysalueella ja vapautti hienolla esityöllä Matti Isladerin maalintekoon. Pari minuuttia myöhemmin Lapshin itse löi rangaistuslyönnistä Botnialle 5-3 johdon. Jännitettävää riitti silti loppuvihellykseen asti sillä viisi minuuttia ennen loppua vaparin jälkeen Alex Popov löi maalin edestä Varkauden maalin päähän. Botnian puolustus kesti ja taisteli päätösvihellykseen asti mallikkaasti, mistä palkintona kauden ensimmäinen voitto.

Botnia – WP35 5-4 (1-0)

41:45 1-0 Artem Lapshin (Tomi Pallassalo)

53:38 1-1 Kristian Paukkonen (Niko Nissinen)

61:00 2-1 Iiro Karppinen

64:49 2-2 Alex Popov (Vladislav Borovkov)

68:28 3-2 Tomi Pallassalo (Niklas Johansson)

71:01 3-3 Niko Nissinen (Kristian Paukkonen)

79:44 4-3 Matti Islander (Artem Lapshin)