Tapaninpäivän derbyssä HIFK oli alussa parempi ja Joonas Kankkunen sai jo viiden minuutin pelin jälkeen venyä huippupelastukseen pitääkseen lukemat tasatilanteessa. Vajaan vartin kohdalla HIFK lopulta siirtyi johtoon Harri Hiukan päästessä lyömään aivan maalin edestä Botnian puolustuksen keskeltä pallon maaliin.

Botnia tuli muutamaa minuuttia myöhemmin tasoihin ja sai siitä peliään rullaamaan. Botnia tuli laidan kautta väkisin maalintekosektorille ja Juri Schreckin laukauksen jälkeen Artem Lapshin oli ensimmäisenä lyömässä irtopalloa sisään. Tämän jälkeen maaleja tehtiin tasatahtiin Aku Ojasen ja Botniassa tällä kaudella ensimmäisen pelinsä pelanneen Miska Varjosaaren onnistuessa kertaalleen. Varjosaarelle maali oli samalla uran ensimmäinen bandyliigassa. HIFK pääsi tauolle johdossa kun Jaakko Liukkosen lähettämän vapaalyönnin ohjasi ilmasta aivan Kankkusen edestä maaliin Josua Eronen.

Toisella jaksolla Botnialla oli paikkansa tulla tasoihin, mutta lopulta ylärimaa lähemmäs ei Botnia päässyt. Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä heikommin Botnia pääsi päättämään hyökkäyksiään laukauksiin. HIFK sen sijaan pystyi omat paikkansa käyttämään ja karkasi lopulta 5-2 voittoon. Ottelu olisi voinut revetä pahemminkin, sen verran löysästi Botnia aivan ottelun lopussa pelasi pallollisena.

Aivan loppua lukuunottamatta ottelu oli hyvin tasainen, jossa lopulta HIFK:n onnistui käyttää maalipaikkansa paremmin ja siten ansaitsi voittonsa. Botnialla riittää vielä jonkin verran tekemistä pallon liikuttelussa keskialueen ylityksen jälkeen, jotta hyvät hyökkäyksen alut pystyttäisiin myös päättämään tehokkaasti. Botnian onnistui tänään myös välttää ne kaikkein räikeimmät puolustuksen virheet, joista vastustajat ovat aikaisemmin kaudella rankaisseet.

Botnialla on seuraavaksi kolme kotiottelua peräkkäin. Tämän vuoden puolella ehditään pelata Varkautta vastaan, joka saapuu kylään perjantaina 29. joulukuuta kello 19.00 alkavassa ottelussa. Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna Botnia pelaa kahdesti, ensin perjantaina 5. tammikuuta JPS:ää vastaan ja seuraavana päivänä Oulunkylään saapuu Veiterä.

 

HIFK – Botnia 5-2 (3-2)

 

14:14 1-0 Harri Hiukka (Aku Ojanen)

18:34 1-1 Artem Lapshin (Juri Schreck)

20:45 2-1 Aku Ojanen (Joni Vuopio)

25:40 2-2 Miska Varjosaari (Juri Schreck)

39:20 3-2 Josua Eronen (Jaakko Liukkonen)

65:40 4-2 Jaako Liukkonen (Stepan Okhalov)

88:04 5-2 Joni Vuopio (Harri Hiukka)