Paremmin levännyt JPS oli kotonaan kovassa iskussa heti ottelun alusta asti halliten ottelua ja siirtyen johtoon jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä pelikellossa. JPS tehtaili maaleja tasaiseen tahtiin läpi avausjakson ja Artem Lapshinin maali rangaistuslyönnistä oli laiha lohtu taukotilanteen ollessa 6-1 kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla sama tahti jatkui Botnian aikalisään asti, jonka jälkeen viimeiset parikymmentä minuuttia Botnia pystyi jäädyttämään pelin tehtaillen itse pari lohtumaalia. Matti Islander jatkoi maaliputkeaan neljän ottelun mittaiseksi ja Niklas Johansson avasi kauden maalihanat kahdella maalilla loppulukemien ollessa lopulta 10-4

JPS oli yksi parhaista joukkueista mitä Botnia on tällä kaudella kohdannut ja Botnialla oli edelleen tekemistä oman pelikurin kanssa. Botnialle tuli jälleen muutama paha virhe ja JPS:n kaltainen joukkue käyttää ne paikat hyväkseen todella hyvällä prosentilla, mihin ottelu lopulta myös ratkesi.

– Eilen oli kova ysikymppinen ja siihen matkustus päälle ja tuntia lyhyempi palautumisaika niin kyllä meillä vähän bensa loppui toisella jaksolla. Ehkä väsymyksen takia ei pystytty tänään toteuttamaan niin hyvin pelisuunitelmaa. Täytyy sanoa, että vastus oli tänään Suomen huippuluokkaa, todella vauhdikas ja monipuolinen joukkue, päävalmentaja Jussi Tapio analysoi ottelun jälkeen.

– Meillä tuli ne mustat hetket taas ja kasetti hajoaa vähän, eikä päästä peliin mukaan kun tulee epäonnistuminen tai maali omiin ja vastustaja käyttää sen. Tänään kuitenkin tultiin 20 minuuttiin kahdessa maalissa ja kestettiin se niiden alku ihan hyvin, mutta sen jälkeen ei päästy pelaamaan jäissä niin kuin oltaisiin haluttu eikä pystytty pelaamaan niin vaarallisesti ylöspäin kun oltaisiin haluttu. Taso heittelee hirveästi pelin sisällä vaikka välillä pystytään pelaamaan todella hyvin.

Heti joulun jälkeen Botnialla on välipäivinä pari tärkeää ottelua Helsingissä. Tapaninpäivänä Botnia kohtaa HIFK:n kauden toisessa paikallistaistossa ja 29. joulukuuta WP 35 saapuu kyläilemään Oulunkylään. Näissä otteluissa on tärkeitä pisteitä jaossa, sillä molemmat tulevat vastustajat taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista yhdessä Botnian kanssa.

Kuva: Juha Leskinen