Kolmen viikon pelaamattomuus ja terveystilanteen vuoksi pienentynyt rosteri ei Botnian tekemisessä näkynyt, vaan Mikkelissä sinisten avausjakso oli kaikkinensa hyvää jääpalloa. Puolustus etenkin toimi loistavasti ja työnteko puolustussuuntaan maistui, minkä vuoksi Kamppareiden laadukkaat maalipaikat jäivät vähiin, vaikka kotijoukkue palloa enemmän pitikin. Lisäksi Botnian maalinsuulla Joonas Kankkunen jatkoi loistavia otteitaan pitäen huolen siitä, ettei Kampparit päässeet maalaamaan avausjaksolla.

Toisessa päädyssä Botnia käytti omat paikkansa paremmin hyväkseen ja meni taukojohtoon 0-2 tilanteessa ja olisi voinut vaikka tehdä kolmannenkin maalin. Botnia siirtyi johtoon reilun puolen tunnin kohdalla Matti Islanderin päästessä lyömään hyvän suoran hyökkäyksen päätteeksi pallon maaliin. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Artem Lapshin löi vapaalyönnistä pienestä kulmasta juuri sopivan korkuisen pallon Kamppareiden maaliin.

– Avausjakso oli meiltä ylivoimaisesti parasta Botniaa tälle kaudelle. Oli kysymyksiä siitä, mikä on pelivalmius ja pelituntuma, mutta pelattiin todella hyvä 45 minuuttinen. Joonas oli huikea maalissa ja tehtiin todella nöyrästi alaspäin töitä ja toteutettiin pelisuunitelmaa 100 prosenttisesti, päävalmentaja Jussi Tapio kehui joukkueensa avausjakson pelaamista.

Puoliaika katkaisi Botnian hyvän vaiheen ja heti toisen jakson alussa Kampparit oli paremmin pelissä mukana. Artem Shekhovtsov oli vaikea pideltävä Botnialle joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Oulunkylässä ja sitä hän oli myös tänään. Shekhovtsov latoi vartissa kolme maalia vieden Kampparit johtoon.

Botnian aikalisä lopetti Kamppareiden hyvän vaiheen, jonka jälkeen palattiin hieman tasaisempaan kamppailuun. Botnia ei saanut lopulta maaleja riittävästi aikaiseksi ja Kampparit pääsivät pariin otteeseen rankaisemaan Botnian virheistä lopputuloksen ollessa 6-3 Kamppreille.

– Pari pikkuvirhettä siinä tuli, eikä oltu samalla tavoin hereillä eikä kunnioitettu samalla tavalla pelisuunitelmaa. Shekhovtsovin kaikki maalit oli tekemällä tehtyjä ja vähän harmittaa ettei oltu tilanteen päällä. Pikkuisen halvasti pääsi pari kertaa kävelemään sisään ja lyömään pallot maaliin. Aikalisällä saatiin niiden flow pois ja sen jälkeen pelattiin hyvin, mutta siinä vaiheessa peli oli jo muuttanut luonnettaan siten, että Kampparit olivat johdossa. Pystyttiin hyvin kuitenkin rakentamaan pari hyvää hyökkäystä, Tapio kertoi.

– Paremmalla viimeistelyllä ja kypsemmällä pelaamisella olisi ollut tänään enemmänkin tarjolla. Äärimmäisen iloinen voi kuitenkin olla poikien peli-ilmeestä. Mitään ihan järkyttäviä uinahduksia ei tullut. Ne virheet mitä tuli olivat sellaisia, mitä voi käydä kenelle tahansa. Vaikkei tappioon voi olla koskaan tyytyväisiä niin ollaan kuitenkin ihan oikealla tiellä ja se valaa uskoa omaan tekemiseen.

Kauaa ei aikaa jää tämän ottelun miettimiseen, sillä jostain syystä lauantainen ottelu pääsi alkamaan vasta kello 17.00 ja heti huomenna Jyväskylässä aloitetaan kello 14.00, joten normaaliin kahden ottelun viikonloppuun nähden huiliaikaa jää tunti vähemmän. Botnian fyysinen kunto kesti tänään hyvin vaikka vaihtomiehiä oli vain kaksi, joten eiköhän kunto kestä myös huomennakin.