Botnian kauden avannut härkäviikko päättyi viikonlopun kahteen otteluun. Lauantaina tapahtumaa oli hieman isommin Oulunkylässä, kun HIFK:n kanssa Botnia väänsi kauden ensimmäisen paikallisottelun. Jääkiekkoilija Teemu Ramstedtin pelaaminen toi vielä hieman lisää mediahuomiota derbyyn. Sunnuntaina Botnian matka jatkui Veiterän vieraaksi Lappeenrantaan.

Alkukauden maalinteon kanssa tuskaillut Botnia sai vihdoin runsaammin onnistumisia HIFK:ta vastaan. Artem Lapshkin täydensi kauden maalisaldoaan kahdella maalilla ja lisäksi Matti Islander, Iiro Karppinen ja Kaapo Schreck avasivat kauden maalitilinsä, Schreckin onnistuessa niin ikään kahdesti. Suuri vääryys ei olisi ollut vaikka Botnia olisi voiton vienytkin, mutta tällä kertaa HIFK pääsi viimeisellä kympillä tasoittamaan ottelun lukemiksi 6-6 rangaistuslyönnistä.

– Tarjolla oli enemmänkin, mutta ei oltu vielä valmiita valitettavasti. Hyvin aloitettiin ja noudatettiin pelisuunitelmaa, mutta typerät uinahdukset ja lapsukset maksoivat taas maaleja. Meille välillä sattuu noita nukahduksia, missä ei olla pelissä mukana. Lauantaina oltiin kivasti pelin päällä koko ajanja oli hienoa, että saatiin onnistumisia ja todistettiin, että osataan me tätä peliä edelleen pelata. Me myös puolustettiin huomattavan paljon paremmin kuin aiemmin. Oltiin tehty muutamia muutoksia meidän pelisuunitelmaan ja ne toimi hyvin. Siellä on vielä muutamia elementtejä jotka tuottaa meille vaikeuksia edelleen, päävalmentaja Jussi Tapioi analysoi lauantain pelin.

Botnian lauantai olikin yhtä pistettä vaille täydellinen. Sää oli loistava jääpallosää ja yleisöä oli tullut paikalle runsaasti todistamaan vauhdikasta ja maalirikasta jääpallo-ottelua. Botnialla oli lisäksi VIP-teltta yrityskumppaneilleen ja pelaajien kummiyrityksille.

Sunnnuntaina Veiterä osottautui juuri niin vaikeaksi vastustajaksi, mitä ennakkoon pystyttiin odottamaan. Botnia antoi silti ottelun voittotaistelun turhan helpolla Veiterälle, sillä jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen taululla oli 3-0 lappeenrantalaisille. Lapshkinin ja Islanderin maalit jäivät lopulta laihaksi lohduksi Veiterän voittaessa 11-2.

Botnia sai sentään lopetettua ottelun hieman positiivisemmissä tunnelmissa, sillä sään ja sitä kautta jään parannuttua pystyi Botnia pelaamaan toisella jaksolla jo avausjaksoa paremmin ja etenkin puolustamaan hyvin, vaikka pisteiden saamisen kannalta olikin jo myöhäistä.

– Lähdettiin kahdella vaihtomiehellä ja tiedettiin että tulee vaikea keli. Lähdettiin pitämään nolla nollaa ja puolustamaan hulluna. Sitten peliä on käyty 03:29 ja kolmasti on omista otettu palloa pois, niin vaikea siinä on voittaa peliä.

– Se on sanottavat tästäkin päivästä jos oikein positiivista haetaan, niin palattiin siihen samaan systeemiin joka tuotti lauantaina tulosta. Oltiin aika varmoja, ettei Veiterä nostanut kaasua jalalta ja me puolustettiin älyttömän hyvin. Tehtiin siihen ryhtiliike ja pelattiin kokonaisuudessaan hyvä toinen puoliaika. Tuloksellisesti ero kasvoi tarpeettoman suureksi, mutta parempi joukkue voitti, siitä ei ole epäselvyyttä.

Botnialle jäi lopulta käteen avausviikon viidestä ottelusta yksi piste ja tällä hetkellä bandyliigan kahdeksas sija. Seuraavaksi joukkueella on kolme viikkoa aikaa harjoitella kuvioita kuntoon ennen seuraavaa ottelua. Botnia lähtee 16. joulukuuta kohti Mikkeliä Kamppareiden vieraaksi ja heti seuraavana päivänä on Jyväskylässä vastassa JPS.