40-vuotta täyttävä Oulunkylän tekojäärata tarjosi bandyliigan avauksessa Botnialle ja Akilleelle rankkasadekuurojen kasteleman kentän. Samalla Botnia juhli 40:ttä bandyliigakauttaan ja yhteistyöseura Bewe 40-vuotista taivaltaan.

Itse ottelussa Botnia pärjäsi pitkien pallojen viljelyssä erittäin hyvin Akillesta vastaan ja pystyi vääntämään tasapäin läpi avausjakson. Botnia sai loistavan lähdön ottelulle comebackin tehneen Tomi Lapin onnistuessa jo kahden minuutin kohdalla.

– Siinä saatiin hyvä paine vastustajan maalille. Siinä sopivasti pallo pyöri ja sain sen lapaan ja siitä pistettyä maalin perukoille, Lappi kertasi avausosumaa.

Botnian onnistui käväistä johdossa pariinkin otteeseen, mutta Akilleksen vastaus tuli aina nopeasti ja vieraiden pitkät avaukset syvälle Botnian alueelle tuottivat Botnian puolustukselle vaikeuksia. Avausjakson maalihanat tukkeutuivat reilun 20 minuutin kohdalla Akilleen siirtyessä 2-3 vierasjohtoon Casper Hännisen osumalla. Botnia oli tämän jälkeen pariin otteeseen todella lähellä tasoitusta, mutta palloa ei tällä kertaa saatu maaliin asti.

Toisella jaksolla Botnia antoi jakson alkuun helpon maalin Akilleelle, mikä hieman söi Botnian pelistä puhtia. Avausjakson hyvästä hyökkäyspelaamisesta ei toisella jaksolla näkynyt kuin ajoittaisia pilkahduksia. Loppulukemat syntyivät 64 minuutin kohdalla Rasmus Lindqvistin toimesta.

Akilles ei antanut lopulta mitään ilmaiseksi ja vierailijoiden pallovarmuus keskikentällä ja puolustuksessa oli lopulta sen verran parempaa, että pisteet lähtivät Porvooseen. Hölmöt virheet pois karsimalla olisi maaliero ollut joukkueiden välillä pari maalia pienempi. Botnian maalilla Joonas Kankkunen otti myös pari isoa torjuntaa Akilleksen vahvan vaiheen aikana ja antoi Botnialle mahdollisuuden voittaa.

– Tänään tapahtui paljon hyviä asioita, mutta liikaa tuli vielä virheitä kriittisissä paikoissa jotka käänsi peliä vastustajalle. Niistä pitää päästä pois, peruspeli on kuitenkin kunnossa. Meille oli myrkkyä tänään, kun vastustajan veskari heitti pitkiä avauksia ja niissä tapahtui muutamia merkausvirheitä meille, Lappi analysoi peliä ottelun jälkeen.

Kauaa ei tämän pelin ruotimiseen jää aikaa. Kampparit saapuvat Oulunkylään vierailulle heti huomenna. Ottelu alkaa klo 13.00.

 

Botnia – Akilles 2-5 (2-3)

02:41 1-0 Tomi Lappi

07:15 1-1 Saku Hämäläinen (Casper Hänninen)

10:00 2-1 Artem Lapshin (Tomi Lappi)

14:05 2-2 Raoul Karlqvist (Saku Hämäläinen)

21:01 2-3 Casper Hänninen

49:26 2-4 Saku Hämäläinen (Matti Vainio)

63:31 2-5 Rasmus Lindqvist (Roman Murzin)