Botnian lähtökohdat tulevalle kaudelle ovat haasteelliset, mutta myös äärimmäisen mielenkiintoiset. Joukkue on kokenut muutoksia enemmän kuin parina viime kautena yhteensä. Vaihtuvuutta on tullut pelaajistoon, valmennukseen, sekä kapteenistoon. Botnia on asemassa, jossa siltä ei ulkopuoliset tahot odota suuria ja siltä osin päästään haastamaan paineettomassa tilassa. Oulunkylässä urheilullisesta menestyksestä halutaan silti pitää kiinni ja usko omaan tekemiseen on luja.

Botniasta lähti runsaasti tehopisteitä pois kesän aikana. Jimi Heinonen ja Tero Määttälä olivat molemmat sekä piste- että maalipörssin kärkiviisikossa ja hyvät kaudet poikivat molemmille sopimukset Ruotsiin. Kasperi Hirvosen ja maalivahti Juuso Tervosen menetykset Kamppareihin kirpaisevat myös jonkin verran.

– Puhtaalta pöydältä lähdetään ja se on kauden teema. Runko on uudistunut. En ollut aikaisemmin edes laskenut mitä Jimin, Teron ja Kassun lähtö konkreettisesti tehopisteissä tarkoittaa. Sekin tarkoittaa puhtaalta pöydältä uuden rakentamista. Nyt on uusien pelaajien aika ottaa vastuuta ja nousta vastuunkantajiksi, uusi päävalmentaja Jussi Tapio sanoo.

– Tää on aika monelle kasvun kausi. On paljon sellaisia runkopelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan ainoastaan tiettyjen pelaajien kanssa. Nyt on paljon uusia pelaajia ja moni pelaaja uudella pelipaikalla, niin on jokainen joutunut opettelemaan paljon uutta, Botnian uusi kapteeni Niklas Johansson kertoo.

Johansson sai kapteenin C-kirjaimen rintaansa pelaajien äänestyksellä. Tapion mukaan Johanssonissa on paljon johtajalle sopivia ominaisuuksia ja näkee tämän hyvänä kapteenina joukkueelle. Johanssonin kauden valmistautumiseen kapteeniutta enemmän on vaikuttanut uuteen pelipaikkaan sopeutuminen.

– Kapteenius on tuonut tietenkin vastuuta ja eri näkemystä omaan tekemiseen kentällä ja sen ulkopuolella. Sitä kiinittää vähän eri asioihin huomiota. Jussin kanssa päätettiin keväällä, että pelaan liberon paikalla, mikä muutti aika paljon mun harjoittelua.

Lähtijöiden tilalle on värvätty nuoria nousevia pelaajia (Tuukka Penttinen, Niels Främling ja Joonas Kankkunen), paluumuuttajia (Tomi Lappi, Sami Karlsson ja Emil Utriainen). Nuorten kehittymiselle pelaajina on asetettu suuria toiveita ja heidän uskotaan pystyvän ottamaan vastuuta Botniassa. Venäjältä Botnia hankki hyökkäykseen Artem Lapshinin, joka väläytteli osaamistaan maalien muodossa Suomen Cupissa.

– Mestaruusjoukkueen runko oli pelannut 6-7 vuotta yhdessä, nykyisen joukkueen rungolla ollaan pelattu 6-7 ottelua yhdessä. Siinä on vissi ero. Uudet pelaajat tulee Jyväskylästä, Varkaudesta ja Porvoosta ja niissä paikoissa on kaikissa oma tapansa pelata jääpalloa. Comebackin tehneillä pelaajilla jääpallo on mennyt eteenpäin siitä kun he viimeksi pelasivat. Siinä on iso työsarka saada pelaaminen toimimaan, mutta kyllä tuolla näkyi hyviä asioita kun päästiin isolle jäälle harjoittelemaan. Tempo on ollut kohdillaan, Tapio iloitsee.

Botnian kausi alkaa myös melkoisella ryminällä. Sen lisäksi, että avausottelusta on Teukka Ulander tekemässä massiivista tapahtumaa, aloittaa Botnia kautensa pelaamalla viisi peliä yhdeksään päivään. Näistä neljä ensimmäistä ottelua on kotikentällä. Pelitahdin lisäksi kovia ovat myös vastustajat. Mestarisuosikeista Botnia kohtaa heti Kampparit, Akilleksen sekä Veiterän, joten joukkue pääsee venymään äärimmilleen heti marraskuusa. Samalla mitataan mikä oli Kesäharjoittelun taso fyysisen kunnon osalta.

– Ollaan tiedetty, että aloitetaan kovaa ja ollaan kuivaharjoittelua vedetty sillä ajatuksella, että ollaan siinä kunnossa. Nyt palautellaan, että pystytään tää viikko rykäsemään ryhdikkäästi. Tämä sarjahan on osoittanut jo parin vuoden ajan, ettei helppoja otteluja tässä sarjassa ole yhtään. Pahinta on ehkä se, jos ei pystytä siirtämään harjoiteltuja asioita tekoihin, ettei kausi lähde sillä tavoin väärille raiteille, Tapio sanoo.

Huomisessa ottelussa oheistapahtumaa riittää Bewen juhliessa omaa 40-vuotista taivaltaan, lisäksi Botnialla alkaa 40. kausi bandyliigassa ja juhlittavaa riittää vielä Oulunkylän tekojääradankin suhteen peliareenan täyttäessä niin ikään 40-vuotta. Pelaajilla keskittyminen on vain ja ainoastaan tulevassa ottelussa Akillesta vastaan, joka toimii mainiona mittatikkuna siihen missä ennakoitu kärki menee kauden alussa.

– Kaikki parantaa koko ajan ja hyvän ottelun pelaamiseen riittää, että jokainen meidän pelaaja pelaa omalla tasollaan. Meillehän tämä on mukava tilanne pelata kun kukaan ei lähtökohtaisesti odota mitään ja saadaan pelata vapautuneesti. Viime kauteen verrattuna lähtökohta ei lopulta ole kummoisempi. Viime vuonna voitettiin Suomen Cupissa vain yksi ottelu, tänä vuonna pelattiin yksi tasuri. Silloinkin joukkue oli muuttunut ja uusiin rooleihin istutettiin pelaajia. Samassa tilanteessa me ollaan nyt, eikä ole mitään syytä uskoa siihen miksei palaset loksahtaisi kohdalleen tämänkin kauden aikana, Tapio lupaa.