Porvoossa jääpallo-oppinsa saanut Niels Främling vahvistaa tulevalla kaudella Botniaa. Främling tuo lisää nuorta voimaa ja on pelaajatyyppinä hyvin Botnian näköinen. Urallaan eteenpäin pyrkivä pelaaja, joka on aloittamassa opiskelunsa ja Helsinki sekä Botnia sopivat siihen tarkoitukseen erinomaisesti.

– Kuviot meni sillä tavalla, että hain opiskelupaikkaa monesta paikkaa, myös Helsingistä. Botnia otti yhteyttä ja tarjosi pelipaikkaa. Saatiin asiat sovittua ja sain sen opiskelupaikankin Helsingistä, Främling kertoo

– Sopimus tehtiin huhtikuussa ja siitä lähtien ollaan omatoimisesti Porvoossa painettu pitkin pururatoja. Hyvin on mennyt ja kunto on saatu rakennettua kesätreeneissä kaudelle. Pari viikkoa sitten muutin Helsinkiin ja asun yhteisasunnossa Tuukka Penttisen kanssa. Iso osa joukkueesta on tuttu junnuvuosilta. Onhan se ihan mukavaa, että on vähän nuorempi porukka kasassa.

Lähtökohdat kesään eivät olleet Främlingille parhaat mahdolliset. Käsivamma hidasti kesäharjoittelua jääharjoittelun osalta, vaikka kunnon ylläpito onnistuikin. Främling pääsi täyteen kuntoon juuri sopivasti ennen Edsbynin leiriä ja sai siellä vihdoin ensimmäiset jääharjoitukset.

– Harjoittelu tuntui hyvältä ja oli mukavaa päästä isolle jäälle. Edsbyn meni hyvin joukkueen kannalta ja siitä jäi hyvät fiilikset jatkaa duunia eteenpäin.

Främling on muiden nuorten tavoin tullut Botniaan ottamaan isompaa roolia ja seuraavaa askelta urallaan tuoden lisää kilpailua peliajasta keskikentälle ja puolustukseen.

– Henkilökohtasesti haen peliaikaa ja sitä, että pääsee oikeasti joukkueeseen sisään ja ottamaan roolin, uudessa seurassa. Uudistunut joukkue on projekti, mutta me pystytään haastamaan kenet vain kun saadaan oma peli toimimaan.