Yksi täksi kaudeksi bandyliigaan ja Botniaan palaavista pelaajista on Sami Karlsson, jonka ensimmäinen puolisko jääpallourasta jäi pahasti kesken viisi vuotta sitten. Kuten jääpallossa monesti, muu elämä tuli tielle, mutta Karlssonin tapauksessa palo jääpalloon jäi elämään.

– Kun muutin Vaasaan, en olisi halunnut lopettaa jääpalloilua. Siellä opiskelu meni kuitenkin etusijalle ja välimatkat bandyliigaseuroihin olivat liian pitkät. Vähän jäi hampaankoloon ja muutaman matsin kaudessa kun on ehtinyt katsoa, niin mieli on tehnyt kentälle. Nyt kun muutin takaisin Helsinkiin, niin olisi jäänyt harmittamaan jos en lähtisi mukaan. Porvoon finaalin aikana Anttisen Pekasta lähtien houkuttelivat Botnian porukat takaisin, Karlsson kertoo.

Karlssonin poissa ollessa Botnian miehistö on nuorentunut ja nykyjoukkueessa Karlsson onkin kokeneemmasta ja vanhimmasta päästä pelaajistoa. Paluun asettamien haasteiden lisäksi Karlsson onkin myös uudessa roolissa joukkueen kokeneena pelaajana ja nuorempien menttorina.

– Joukkueeseen olen päässyt hyvin sisään vaikka naamat ovat vaihtuneet hyvällä prosentilla. Jätkillä on ainakin hyvä treenimotivaatio ja intoa riittää kun on nuorta porukkaa. Pitää itse imeää energiaa siitä ja näyttää vastaavasti hyvää esimerkkiä nuorille.

Bandyliigassa isolla jäällä harjoittelu ja pelaaminen jää vähiin ennen kautta, joten muiden paluumuuttajien tavoin Karlsson pitää Edsbynin leiriä suuressa arvossa. Tuolloin mies pääsee ensi kertaa pitkästä aikaa isolle jäälle harjoittelemaan. Pelituntuman löytymiselle Karlssonilla on kuitenkin maltilliset odotukset.

– Kyllä siinä varmaan hetki menee. Edsbynin leiri kun tulee niin siellä saa pitkästä aikaa kosketuksen ison kentän pelaamiseen. Suomen Cupissa saa vähän kanssa treenailla, että kauden alussa pitäisi pelaamisen olla hallussa. Pienellä jäällä pelaaminen on tuntunut jo paremmalta.

Karlsson pelasi aiemmin sivutukena ja oletuksena on nytkin paikka joukkueen puolustuksessa. Kauden tavoitteet on Karlssonin osalta asetettu rinnakkain pelituntuman saannin kanssa tarkoituksena pelata nousujohteinen kevät.

– Ensimmäinen tavoite on hommata paikka kokoonpanosta ja siitä sitten vakiinnuttaa avauskokoonpanon paikka. Joukkueena tavoitteena on ensin pudotuspelit ja sitten mitalipeleihin. Askel kerrallaan mennään.