Tomi Lapin ensimmäinen kierros bandyliigapelaajana päättyi kauteen 2012-13 miehen siirryttyä kouluun Riihimäelle ja siviilielämän tullessa muutoinkin pääsarjatason jääpalloilijan elämän tielle. Muutamassa vuodessa elämäntilanne on taas muuttunut ja suhteet vanhoihin Botnialaisiin säilyneet. Valmentaja Jussi Tapion kysyttyä halukkuutta tehdä paluu bandyliigaan, ei vastausta tarvinnut kauaa miettiä.

–Mietin ehkä sen minuutin verran ja soitin sen jälkeen kotiin vaimolle ilmoitusluontoisen asian. Muutenkin ihan hyvä fiilis on tulevan suhteen. Kaikki kun osuu kohdilleen niin hyvä voidaan pelata hyvä kausi. Vaikuttaa että moni kaveri on nälkänen sen suhteen, että saadaan tulosta aikaseksi, Lappi sanoo.

Kolmen kauden tauon jälkeen pelituntuman saaminen tulee olemaan alkukauden tärkeimpiä tavoitteita Lapille. Lapin mukaan Botnian Edsbynin leiri tulee olemaan todella iso mittari mikäli mies saa kouluasiansa sovittua siten, että pääsee mukaan Edsbyniin.

– Nyt vähän varttuneempana ja monta lajia viisaammilla laseilla katsoneena ehkä saisi vähän nopeammin omasta pelistä kiinni. Paineita en ole asettanut itselleni. Maaleja todennäköisesti tulee, eikä siitä kannata paineita ottaa. Jussi lähti siitä liikkeelle, että tekisin yli 10 maalia ja sitä lähden tavoittelemaan.

Pitkä tauko bandyliigasta ei ole näkynyt Lapin fysiikassa ja mies on valmis siltä osin tulevan kauden haasteisiin. Ensimmäiset fysiikkatestit pääsivät jopa yllättämään Lapin positiiviesti.

– Nyt kun päästiin treenaamaan joukkueen kanssa, yllätyin vähän kunnostakin. 30 minuutin juoksusta tuli parempi tulos mitä oletin. Viime vuosina voimapuoli on kuitenkin ollut aerobista tärkeämpää treenaamisessa.