Botnian hyökkäyspäähän tulee pelaajiston osalta paljon vaihtelua ensi kaudelle. Viimeiset kaksi kautta Botniassa pelannut Iiro Karppinen tuo omalta osaltaan pysyvyyttä keskikentälle tehden keskikentän keskellä peliä. Pelinrakentelun suhteen Karppiselta tullaankin odottamaan paljon ja mies on myös valmis vastaamaan odotuksiin.

– Ilolla otan vastuun vastaan, minulla on vielä mahdollisuus kehittyä vielä tästä eteenpäin. Vastuuta tulee varmasti myös nuoremmillekkin ja toivottavasti sieltä nousee myös uusia nimiä ottamaan sitä. Hyvillä mielin voi kauteen lähteä vaikka haastavat lähtökohdat onkin ja toivottavasti porukkaa tulee vielä joukkueeseen, Karppinen sanoo.

Varkauden mies on sopeutunut hyvin Helsinkiin ja Botniaan, joten jatkosopimus syntyi helposti. Karppisen aikana valmennukseen on liittynyt Jukka Salmivaara ja ensi kaudeksi uutena nimenä tulee vielä Jussi Tapio. Myös uudet kuviot valmennuksen suhteen tuo odotuksia ensi kauteen.

– Botniassa on ollut hyvä pelata ja treeniolosuhteet ja valmennus kunnossa. Innolla odotan sitäkin, mitä uutta Jussi voi tuoda tähän hommaan.

Muun joukkueen lailla myös Karppinen tekee paljon töitä ensi kauden eteen kesällä. Jääpallokauteen valmistautumisen lisäksi Karppisen kesä kuluu erään toisen urheilulajin parissa.

– Olen treenannut paljon omatoimisesti ja tässä on pakko harjoitellakin kovaa jos haluaa menestyä ensi kaudella. Jääpallosta pääsee irtikin kesällä, sen kanssa ei ole ongelmaa. Golffaaminen on kivaa kesällä, Karppinen kertoo kesäsuunitelmistaan.