Niklas Johansson ja Tomi Pallassalo luottavat tiiviiseen puolustukseen

Botnian tiiviis puolustus pysyy käytännössä muuttumattomana ensi kauteen lähdettäessä. Nikas Johansson ja Tomi Pallassalo ovat pakiston viimeisimmät lisäykset siirtyessään hyökkäyspään roolista jo viime kauden aikana puolustukseen. Ensi kaudella he jatkavat omissa puolustuksen rooleissaan.

– Viime kaudella pääsi vähän siihen alkuun ja siitä jatketaan mihin viime kaudella jäätiin. Liberon tontti sopii varmaan ihan yhtä hyvin ja pääsee ehkä vähän enemmän johtamaan alakerttaa ja omaa pelaamista. Suurin osa peleistä voitetaan kuitenkin puolustuksen kautta. Puolustuksen pysyvyys on avainasemassa, että pystytään päästämään vähän maaleja ja pelaamaan kurinalaisesti, kertoo Johansson.

– Ihan positiiviselta on siirto tuntunut. Saa enemmän peliaikaa ja vastuuta. Se on iso etu kun kaikki tuntee toisensa puolustuksessa ja tietää miten pelataan. Puolustus on varmasti tiivis taas ensi kaudella, Pallassalo lupaa.

Jääpallon finaalitapahtumat ovat aina suuria tapahtumia, joihin yleisökin on löytänyt erinomaisesti. Viime keväänä finaali osui vuosikymmenien tauon jälkeen Johanssonin kotikaupunkiin porvooseen ja tapahtuma oli myös sen kaltainen.

– Olihan se hieno tapahtuma. Toissa vuonna oli Oulunkylässä samanlainen spektaakkeli. Nyt ei valitettavasti päässyt itse kentälle. Pienillä paikkakunnilla ne elää näistä menestymisistä ja sinänsä olisin suonut kummalle vaan voiton. Molemmat finaalikaupungit ovat kuitenkin fanikulttuurin kannalta hienoja paikkakuntia, Johansson sanoo.

Porvoon ja Lappeenrannan menestys ja finaalijännitys tarkoitti ikävä kyllä samalla sitä, ettei Botnian pelaajat päässeet kokemaan finaalia uudelleen. Kauden loppuminen puolivälieriin on vain tuonut joukkueeseen uutta intoa ja motivaatiota, minkä myös Johansson ja Pallassalo ovat huomanneet.

– Itsellä oli ihan samat fiiliket siitä, että ei halua kokea viime kauden loppua uudelleen ja tuollainen pettymyskausi ajaa aina pelaajia eteenpäin, Johansson toteaa.

– Ensi kausi on selkeästi meille näytön paikka ja viime kaudesta jäi paljonkin hampaankoloon. Pystyttiin hyvin haastamaan Veiterä, mutta vähän liian aikaisin loppui kausi, Pallassalo jatkaa.