Juri Schreckillä edessä haasteellinen kausi

Botnian kasvattamista tulevaisuuden huippupelaajista Juri Schreck on ottanut massiivisia harppauksia eteenpäin jokaisella pelaamallaan kaudella. Ensi kauteen Botnian paidassa Schreck valmistautuu astumalla kesällä armeijan harmaisiin.

– Ei oikeastaan tarvinnut miettiä jatkoa yhtään. Oli luonnollinen valinta jatkaa Botniassa. Santahaminaan menen heinäkuussa. Käydään armeija ensi kauden aikana alta pois.

Botnian miehistössä on ollut viime kaudet käytännössä jokaisella kaudella joku pelaajista suorittamassa armeijaa kauden aikana ja Schreck on nähnyt läheltä miten jääpallon ja armeijan pystyy yhdistämään.

– Se vaikuttaa tietysti harjoituksiin osallistumiseen miten siellä on kiinni. Eihän siihen kaikkeen voi vaikuttaa miten sieltä pääsee pois, mutta mahdollisimman hyvin yritän olla mukana Botnian tekemisissä.

Sivutukena pelaava Schreck pääsi viime kaudella maalien makuun bandyliigassa ja teki lopulta tähänastisen uransa parhaat tehot neljällä maalilla ja 12 pisteellä. Ensi kaudella on myös vastuuta luvassa ja hyvän puolustamisen lisäksi Schreckiltäkin toivotaan tehoja.

– Muutama runkopelaaja on tässä lähtenyt eteenpäin ja pitää itse ottaa vähän isompaa roolia, mutta totta kai olen valmis roolin ottamaan. Valmennuksen kanssa ei olla vielä ehditty mitään tarkempia keskusteluita tulevasta käymään.

Botnia on saanut kesäharjoitteluunsa puhtia Ruotsissa pelaavista Botnian kasvateista, jotka ovat tuoneet mukanaan kovemman temmon ja luisteluvauhdin. Elitserienin miesten antama urheilullisuuden esimerkki on otettu hyvin vastaan.

– On ollut treeneissä aika vauhdikasta. Kiva että jätkät jaksaa tulla tuonne meidän kanssa pyörimään, näkee samalla vähän miten he ovat siellä menneet eteenpäin.