Matti Islander pysyy Botnian miehenä

Botnia jatkaa vahvan kivijalan muuraamista puolustukseen Matti Islanderin kaksivuotisen jatkosopimuksen myötä. Islander on Botnian omia kasvatteja ja ottanut jokaisella kaudella askelia eteenpäin kehityksessä nousten pikkuhiljaa bandyliigan puolustajien eliittiin. Sekä Islander, että Botnia ovat tyytyväisiä jatkoon.

– On hyvä jatkaa kasvattajaseurassa, eikä ole oikein muualle halujakaan. Ulkomaille ehkä joskus pelaamaan, mutta Suomessa seura on Botnia. Asioiden pitäisi mennä aika pahasti pieleen, että se mitenkään muuttuisi, Islander kertoo.

– Kahden vuoden sopimus Masan aloitteesta on mainio esimerkki siitä sitoutumisen tasosta sekä seuraa, että peliä kohtaan. Masa nosti viime kaudella vielä pykälän tai pari tasoaan todelliseksi profiilipelaajaksi joukkueen alakerrassa ja koko Bandyliigassa eikä sitä voi yllätyksenä pitää, onhan Masan treenaaminen ja sitoutuminen ollut aina huippuluokkaa, valmentaja Jussi Tapio kehuu Islanderia.

Jääpallon lisäksi Islanderin pitää kiireisenä insinööriksi opiskelu. Kaikkien kiireiden jälkeen lomailu ei tänä kesänä kuulu Islanderin ohjelmaan. Eikä ne teekkaririennotkaan ole jääpalloilun tiellä.

– Kyllähän opiskelu vie aikaa ja teekkaririentoihinkin pystyy aikaa upottamaan, mutta ei ihan hirveästi ole kiinnostaneet ne touhut. Nyt vappuna sain teekkarilakin ja silloin tällöin tulee käytyä, mutta ei se jääpallolta ole pois. Kesällä ehkä maksimissaan viikko tulee otettua lomaa. Menen heti kesäkuun ensimmäinen päivä töihin ja olen syyskuun alkuun töissä ja sitten alkaakin taas koulu, Islander kertoo.