Huippulupaus Joonas Kankkunen tuo kilpailua Botnian maalille

Botnia on tehnyt sopimuksen maalivahti Joonas Kankkusen kanssa. Vastikään 18-vuotta täyttänyt Kankkunen saapuu Botniaan Varkaudesta. Kankkunen on mahdollisesti ikäluokkansa lahjakkain maalivahti ja pelannut sekä P15-, että P17-maajoukkueissa.

Ensi kaudella Botnialla on kilpailua kolmen maalivahdin kesken ykkösvahdin paikasta ja Kankkunen aikoo antaa omat näyttönsä ottaakseen ykkösveskarin paikan itselleen. Botniassa tiedetään Kankkusen potentiaali ja ollaan varmoja nuoren miehen pystyvän täyttämään odotukset.

– Kuulin että täällä on tarjolla roolia ja mahdollisuus kehittyä jääpalloilijana. Peräjärven Vesa otti yhteyttä ja kysyi, että miltä kuulostaisi tulla Botniaan ja siitä lähti asiat etenemään. Kyllä se motivaatiota nostaa aika paljon kun tietää, että jossain on porukka joka on kiinnostunut saamaan minut riveihinsä, Kankkunen sanoo.

– Tulevasta kaudesta on positiiviset odotukset. Odotan hyvää kehitystä täällä ja kovaa joukkuetta. Yritän tähdätä ykköseksi ja pyrin treenaamaan kovasti ja antamaan kaikkeni tälle lajille jotta pystyn roolia ottamaan.

Botnia järjesti tulevalle putkimiehelle työpaikan, opiskelupaikan ja asunnon Helsingistä. Muutto isoon kaupunkiin on nuorukaiselle muutto pois kotoa. Kankkunen sai Varkaudesta aiemmin Botniaan tulleilta pelimiehiltä vinkkiä organisaation tavasta pitää pelaajistaan huolta.

– Onhan se iso askel muuttaa äidin helmoista näin pitkälle. Joitain käytännön asioita pitää varmaan treenata. Positiivinen kuva on tullut joukkueesta ja olen kuullut että ne asiat mistä puhutaan myös toteutetaan.

Kankkunen saapui vasta nyt toukokuun alussa ensi kertaa Helsinkiin ja tapasi muun joukkueen. Kankkunen ehti ennen Helsinkiin tuloa käydä jonkin verran asioita läpi valmennuksen kanssa.

– Tiedän, että kyseessä on nuori, nälkänen, kehityshakuinen ja tosi fiksu kaveri kaikkinensa. Pari kertaa viime kaudella näin nuoren miehen otteita ja pisti samantien silmään. Huomasin, että puheet ikäluokkansa lahjakkaimmasta maalivahdista eivät olleet turhia, analysoi valmentaja Jussi Tapio uutta hankintaa.

– Uskon että Joonas halusi itse tulla tänne hakemaan vastuuta ja peliaikaa ja nyt mitä ilmeisemmin sitä on tarjolla. Pidetään omalta osaltamme huoli siitä, että nuori mies pääsee joukkueen kanssa sinuiksi ja lunastaa niitä odotuksia. Meillä on kolme maalivahtia kilpailemassa ykkösvahdin paikasta ja se on vain hyvä asia. Se luo tietynlaisen kulttuurin harjoituksiin maalivahtien välille enkä epäile hetkeäkään etteikö meidän maalivahdeista jokainen ole valmis vastuuta ottamaan ja sitä kantamaan, Tapio valottaa Botnian maalivahtitilannetta.