Määtät juhlivat Elitserienin mestaruutta

Määttien loistava tulokaskausi sai kruununsa Edsbynin juhliessa Elitserienin mestaruutta 17 000 katsojan edessä. Edsbyn voitti finaalin Bollnäsiä vastaan 3-1. Tommi Määttä pelasi erinomaisen pelin Edsbynin puolustuksessa ja Tuomas Määttä teki Edsbynille ensimmäisen ja kolmannen maalin. Tuomas loi myös tilanteen, josta Edsbynille vihellettiin rangaistuslyönti, jonka Mattias Hammarström upotti maaliin.

Tumpin ensimmäinen maali syntyi jo kolmen minuutin pelaamisen jälkeen kaukaa lähteneellä matalalla lyöntilaukauksella. Bollnäs tasoitti avausjakson aikana kulmalyönnin jälkeen Jens Wiikin lyöntilaukauksen painuessa maaliin. Ottelu näytti jo menevän jatkoajalla, kun 82 minuutin kohdalla Edsbyn sai rangaistuslyönnin. Tumppi pujotteli Bollnäsin pelaajien läpi ja vapautti laidasta Daniel Liwin täyteen vauhtiin, joka kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Tumppi kruunasi ottelunsa pari minuuttia myöhemmin saatuaan pallon omalla rangaistusalueella ja viimeistellessä koko kentän soolonsa maalilla.

Tuomas valittiin oikeutetusti finaalin tärkeimmäksi pelaajaksi ja Tumppi valittiin myös Elitserienin vuoden tulokkaaksi. Määtän kaksoset ovat tulleet ryminällä kansainvälisellä tasolla huippupelaajiksi. Kaksi suomalaista pelaajaa Elitserienin mestarin runkopelaajina vain 20-vuotiaana on suomalaisessa jääpallossa melkoisen ainutlaatuista.

Tänään Edsbynissä juhlitaan joukkueelle järjestetyssä kansanjuhlassa, jossa paikalla lienee kirjaimellisesti koko Edsbynin kylä. Kansanjuhla alkaa Edsbynin kotiareenalla kello 17.00 Ruotsin aikaa.