P13-juniorit täydensivät Botnian mitaliputken

Kausi 2016-17 saatiin jääpallossa päätökseen viimeistenkin ikäluokkien osalta viime viikonloppuna. Bandyliigan finaalin lisäksi kauden viimeiseen viikonloppuun mahtui myös Oulussa järjestetty P13-ikäluokan finaaliturnaus.

Botnia osallistui Oulun turnaukseen kahdella joukkueella. Botnia/Sininen voitti etelän lohkon pisteellä ennen HIFK/04:n joukkuetta. Botnia/Valkoinen oli eteläisen lohkon keskikastissa kauden aikana. Lopputurnauksen joukkueet jaettiin neljään kolmen joukkueen alkulohkoon, joista kaksi parasta pääsi puolivälieriin ja lohkojumbot pelasivat keskenään sijoista 9-12.

Botnia/Valkoinen pelasi samassa lohkossa torniolaisen Länsi-Rajan Konkarien ja OLS:n kanssa. Botnia/Valkoinen pelasi oululaisten kanssa tiukan ottelun häviten maalilla lukemin 3-4 ja toisessa ottelussa LRK oli parempi lukemin 6-0. Sijoista 9-12 pelattaessa Botnia/Valkoinen oli JPS/Sinistä sekä Narukerää parempi, mutta hävisi HIFK/05:lle ja loppusijoitus oli näin kymmenes.

Botnia/Sininen pelasi samassa alkulohkossa Kampparit/Mustan ja HIFK/05:n kanssa voittaen molemmat ottelunsa komealla maalierolla 13-2. Puolivälierissä kaatui OLS niin ikään murskaavasti 11-1 lukemin. Välierissä JPS/Punainen pääsi yllättämään tiukan ottelun jälkeen lukemin 6-7. Botnia/Sinisen tie vei pronssiotteluun, jossa kaatui LRK lukemin 6-1 ja näin tästä ikäluokasta Botnia kantoi kotiin pronssia.

Botnia oli mitalleilla kaikissa niissä junioreiden ikäluokissa, joihin osallistuivat. P13-ikäluokan pronssin lisäksi Botnia saavutti hopeaa P11- ja P15-ikäluokissa. Kultaa tuli P21-ikäluokassa.

(Kuva: Jussi Huhta)