Botnia mestariksi P21-junioreissa

Botnia menetti runkosarjan tappioilla kotiedun P21-sarjan finaaliin, jossa kohtasivat runkosarjaa hallinneet JPS ja Botnia. Jyväskylässä pelattuun finaaliin oli mukavasti saapunut sen verran katsoija, että tunnelma oli hyvä.

Botnia tiedosti vastustajansa vaarallisuuden ja hyökkäysvoiman painottaen kollektiivista puolustamista. Myös ottelun alun tärkeyttä pyrittiin korostamaan, mutta niin vain minuutin pelaamisen jälkeen pallo löytyi Botnian maalista keskikentän virheen seurauksena. JPS onnistui alun kympillä hyvin ja Botnia oli vähän telineissä. Pelin edetessä Botnia alkoi kontrolloimaan paremmin ja pääsi ohi ja johtoon.

JPS:ltä löytyi sen verran hyvin luisteluvoimaa, että he rankaisivat Botnian virheistä kovalla prosentilla ja JPS pääsi avausjaksolla nousemaan kertaalleen jopa tasoihin, kunnes Jimi Heinonen vei Botnian taukojohtoon. Puoliajalla painotettiin edelleen puolustuspelaamisen tärkeyttä. Toisen jakson avaus sujui tasaisesti, kunnes JPS sai yhdellä pitkällä pallolla tilanteen Botnian päätyyn ja kun Botnian puolustajat eivät saaneet pomppivaa palloa kontrolliinsa pääsi JPS iskemään jälleen tasoitusmaalin.

Miska Varjosaaren hyvä nousu laidasta loi Botnialle uudelleen johdon Kaapo Schreckin viimeistellessä maalin edestä Varjosaaren syötöstä. JPS:n pelaajat olivat hyökkäyspäähän jatkuvasti vaarallisia ja Botnian oli vaikea pitää heitä kiinni etenkin JPS:n linjojen väliin pelaamien pallojen kanssa. JPS pääsi kokeilemaan tasatilanteessa myös rangaistuslyöntiä, siinä epäonnistuen.

Heinonen vei Botnian jälleen johtoon kulmasta, mutta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa JPS pääsi jälleen linjojen väliin pelaamalla tekemään hyvän hyökkäyksen ja tasoitti Miiro Linjalan maalilla. Ennen jatkoaikaa Botnian valmennus painotti pelirohkeutta jatkoajalle. Jatkoaikaa ehdittiinkin pelata vain puoli minuuttia kun Kasperi Hirvonen sai keskialueella pomppivan pallon itselleen JPS:n pelaajien keskeltä ja lähti vastahyökkäykseen. Hirvosen matala laukaus toi irtopallon josta Heinonen vei Botnian voittoon ja mestaruuteen.

Botnia pelasi junnukauden parhaan pelinsä tärkeään paikkaan ja sai puolustuksen kuntoon pystyen riittävän hyvin vastaamaan JPS:n luisteluvoimaan. Botnia antoi myös hyvin JPS:n puolustuslinjaan painetta mikä tuotti tilanteita. Botnialta onnistujiksi voisi lisätä koko joukkueen. Botnian omien poikien lisäksi HIFK:n P17-joukkueesta lainatut pelaajat pelasivat hyvän ottelun ja Botnia haluaakin kiittää HIFK:ta erittäin sujuvasta junnuyhteistyöstä.

JPS – Botnia 6-7 (3-4)

00:59 1-0 Samu Jurvanen
15:17 1-1 Tuomas Antikainen
21:44 1-2 Miska Varjosaari (Tino Antikainen)
27:18 1-3 Jimi Heinonen (Jussi Yli-Houhala)
28:42 2-3 Saku Hämäläinen (Miiro Linjala)
32:16 3-3 Lasse Tammilehto (Miiro Linjala)
39:12 3-4 Jimi Heinonen (Matti Islander)
51:42 4-4 Lasse Tammilehto (Juuso Vuorela)
61:10 4-5 Kaapo Schreck (Miska Varjosaari)
65:23 5-5 Saku Hämäläinen (Tatu Ässämäki)
78:55 5-6 Jimi Heinonen (Matti Islander)
85:27 6-6 Miiro Linjala (Aleksi Niemi)
90:34 6- Jimi Heinonen (Kasperi Hirvonen)