Botnia ryhdistäytyi ja taisteli – kausi loppui silti ennen aikojaan

Botnian taival tämän kauden bandyliigassa loppui lopulta pettymykseen ja putoamiseen jo puolivälierissä, vaikka se pelasikin viimeisen ottelunsa taistellen. Botnia oli saanut kapteeninsa Tomi Herrasen takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja lähti tasoittamaan ottelusarjaa Veiterää vastaan Lappeenrantaan.

Tasaisessa pelissä Botnia johti pitkään Vilppu Huovilan rangaistuslyönnistä tekemällä maalilla, joka jäi avausjakson ainokaiseksi. Botnian johto piti toisen jakson kolmannelletoista minuutille asti, jonka jälkeen Botnialle koitti musta viisiminuuttinen ja Veiterä iski kahdesti Botnian jäähyillessä.

Botnian aikalisän jälkeen vierailijat ottivat taas pelistä otteen ja olivat hallitsevampi osapuoli. Jimi Heinonen toi lopulta Botnian tasoihin ja Kasperi Hirvonen pääsi yrittämään rangaistuslyönnistä johto-osumaa, joka jäi tällä kertaa syntymättä.

Tiukkaan pudotuspeliin sopivasti ottelussa edettiin lopulta jatkoajalle. Jatkoaikaa ei ehditty kunnolla aloittaakkaan, kun Tomi Hauska pääsi ensimmäisenä irtopalloon Juuso Tervosen torjunnan jälkeen ja löi pallon maaliin ja Veiterän jatkoon. Puolivälierien paras kolmesta systeemissä voitot ovat pienestä kiinni ja tällä kertaa yksi huono ottelu väärään paikkaan käänsi sarjan Veiterälle. Botnian taistelun ja asenteen huomioon ottaen, ei olisi ollut vääryys sekään jos sunnuntaina olisi vielä pelattu Helsingissä. Veiterä on ollut todella kova läpi loppukauden ja ansaitsi hyvällä pelaamisellaan lopulta jatkopaikan.

Veiterä – Botnia 3-2 (0-1)

37:10 0-1 Vilppu Huovila rl
58:11 1-1 Tero Liimatainen (Tomi Hauska)
63:03 2-1 Tomi Hauska (Ere Verhelä)
74:30 2-2 Jimi Heinonen (Iiro Karppinen)
91:00 3-2 Tomi Hauska (Valtteri Hauska)