Veiterä tyly vieras Botnialle

Botnian aloitus pudotuspeleihin oli katastrofaalinen. Veiterä oli käytännössä kaikessa edellä Botniaa pelaten virheettömästi ja puolustaen Botnian aseettomasti iskien nopeasti ja tehokkaasti vastahyökkäyksistä.

Viimeiset runkosarjan kierrokset varsin vajaalla miehistöllä pelannut Botnia sai puolivälierään lähes parhaan rosterin jalkeille, ainoastaan kapteeni Tomi Herrasen vielä parannellessa runkosarjan viimeisessä ottelussa tullutta vammaansa. Ottelu alkoi vielä tasaisissa merkeissä ja Botnia sai avausjakson parhaat paikkansa aivan avausjakson alkuun. Tämän jälkeen Veiterä otti pallonhallinnan ja siirtyi vieläpä nopeasti johtoon Emil Fedorovin maalilla Botnian puolustuksen nukahdettua täysin Veiterän vapaalyönnissä.

Veiterä hallitsi palloa ja rakenteli rauhassa hyökkäyksiään. Botnian toivo lepäsi vastaiskuissa, jotka jäivät kaikki järjestäin keskialueelle yhden miehen kuljettaessa pallon Veiterän sumppuun menettäen sen. Veiterä pystyi myös todella nopeasti kääntämään pelin pallon saatuaan ja puhkomaan Botnian puolustusta silkalla luisteluvoimalla, joka Veiterällä oli huimalla tasolla. Eroa korosti se, että Botnia oli hukannut oman luisteluvauhdin kokonaan.

Botnian onnistui kaventaa 0-4 tilanteessa aivan avausjakson lopulla Vilppu Huovilan rangaistuslyönnillä eron kolmeen maaliin, mutta vielä ennen jakson loppua vain minuutti Botnian maalin jälkeen karkasi Janne Hauska läpiajoon tehden taukotilanteeksi 1-5 Veiterälle.

Toiselle jaksolle ei Botnian pelissä ollut piristymistä näkyvissä. Kolme minuuttia ehdittiin toista jaksoa pelata kun Tomi Hauska pelasi pitkällä syötöllä Janne Hauskan läpiajoon ja tämä iski Veiterälle jo kuudennen osuman.

Heikon liikkeen ja täysin aseettoman hyökkäyspelin lisäksi Botnian puolustuksessa tapahtui täysin käsittämättömiä kommunikaatiovirheitä, jotka johtivat helppoihin pallonmenetyksiin joista Veiterä rankaisi pariinkin kertaan sekä tarjosi Veiterälle hieman helpomman väylän päättää hyökkäyksiään laukauksiin.

Botnia sai hyökkäyspelinsä hieman paremmin toimimaan ottelun lopussa ja Kasperi Hirvonen iski kaksi maalia lisää Botnialle, toisen rangaistuslyönnistä, mutta nämä tulivat ottelun voittotaistelun kannalta liian myöhään. Botnian kohtalainen loppu tarjosi kuitenkin jotain positiivista mitä ottaa mukaan perjantaille.

Puolivälierien paras kolmesta systeemi on ankara ja raaka, sillä jo perjantaina sarja on katkolla Lappeenrannassa, joka ei ole koskaan helppo paikka pelata. Botnian on nyt pakko parantaa ja palata takaisin siihen vireeseen, jossa se oli ennen maajoukkuetaukoa, jolloin Botnia napsi voittoja sarjan kärkijoukkueista. Tämän iltaisella esityksellä kausi loppuu perjantaihin, mikä ei ole millään tavalla hyväksyttävä vaihtoehto.

Botnia – Veiterä 3-7 (1-5)

11:21 0-1 Emil Fedorov (Tomi Hauska)
24:18 0-2 Tero Liimatainen (Emil Fedorov)
31:56 0-3 Tomi Hauska rl
40:07 0-4 Tomi Hauska (Ere Verhelä)
42:31 1-4 Vilppu Huovila rl
43:39 1-5 Janne Hauska (Tomi Hauska)
48:08 1-6 Janne Hauska (Tomi Hauska)
67:17 1-7 Kristian Laibert (Emil Segerman)
75:13 2-7 Kasperi Hirvonen (Matti Islander)