JPS rynni lisäajalla ohi

Botnia lähti Jyväskylään pisteen JPS:ää edellä, mutta varsin kapealla rosterilla puolustamaan kolmatta sijaa. Botnia pelasi hyvin ottelun alun ja piti JPS:n poissa vaarallisista maalintekotilanteista. Botnia käytti omat paikkansa hyväksi Jimi Heinosen ja Tero Määttälän viedessä Botnian kahden maalin johtoon. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen Botnian säilyttäen pitkään kahden maalin johtonsa. Aivan avausjakson lopulla tullut nukahdus verotti sen verran, että JPS pääsi kaventamaan avausjakson loppuun.

Toisella jaksolla eilinen peli ja kapea rosteri alkoi näkymään. Tomi Herrasen saatua toisen jakson aikana iskua ja pudottua kokoonpanosta, oli JPS:llä iskun paikka. Botnia sai toki samalla ajettua sisään nuoria pelaajia ja Tuomas Antikainen pääsi tekemään debyyttinsä bandyliigassa. Botnian nuoret saivatkin kehut päävalmentaja Esa Määtältä ottelun jälkeen kypsästä esityksestään tiukasta paikasta.

JPS tuli tasoihin lopulta kymmenen minuuttia ennen pelin loppua onnistuen mm. kulmalyönneistä, siinä missä Botnia hukkasi omat kulmansa. Aivan lopussa Botnialla oli erinomainen paikka lyödä voittomaali, mutta tällä kertaa JPS:n puolustus pelasti maaliviivalta ja seuraavasta hyökkäyksestä JPS sai kulmalyönnin. Kulmalyönnissä Botnia rikkoi ja JPS pääsi lisäajalla kokeilemaan rangaistuslyöntiä. Mikko Rytkönen ei onnistunut lyömään palloa suoraan sisään, mutta ensimmäisenä irtopallossa oli paikalla Tatu Ässämäki joka vei JPS:n johtoon ja runkosarjan kolmanneksi.

– Pojat taisteli hyvin tänään. Pelattiin selvästi parempi ottelu, mitä eilen vaikka vastustaja oli kovempi ja meidän materiaali kapeampi. Nämä pelit on joskus pienestä kiinni, Määttä summasi ottelun.

Botnialle tappio tarkoitti neljättä sijaa ja Veiterän tulemista vastustajaksi. Botnia pääsee kotiedun turvin aloittamaan puolivälierät Helsingissä, pelipaikan ollessa kuitenkin Kallion kenttä. Sarjan avausottelu pelataan keskiviikkona 15. helmikuuta ottelun alkaessa klo 19.00. Lappeenrannassa pelataan toinen ottelu perjantaina ja mahdollinen kolmas ottelu jälleen Helsingissä ensi sunnuntaina.

JPS – Botnia 5-4 (2-3)

15:00 0-1 Jimi Heinonen (Tero Määttälä)
25:27 0-2 Tero Määttälä (Iiro Karppinen)
35:42 1-2 Mikko Rytkönen rl
40:02 1-3 Kasperi Hirvonen (Tomi Herranen)
44:23 2-3 Sampsa Purhonen (Mikko Rytkönen)
59:51 2-4 Tero Määttälä (Jimi Heinonen)
78:23 3-4 Anssi Hänninen (Nikke Tuhkanen)
80:38 4-4 Nico Nevalainen (Anssi Hänninen)
91:36 Tatu Ässämäki (Mikko Rytkönen)