Voittoputki säilyi hengissä Stadin derbyssä

Botnian runkosarjan viimeinen kotiottelu ei edustanut Botniaa parhaimmillaan, mutta siitä huolimatta Botnia nappasi voiton myös kolmannesta Stadin derbystä. HIFK:lta esitys oli ehkäpä tasapainoisin tämän kauden paikallisista ja he pystyivätkin painamaan Botnian ahtaalle, muttei riittävän ahtaalle. Myös tuomareiden käsittämätön linjan vaihtuminen viimeiselle kymmenelle minuutille puhutti ottelun loputtua.

Ennen ottelun alkua oli onnitteluiden ja kukitusten vuoro. Ensin onniteltiin kaikkia maajoukkuetauolla eri maajoukkueiden mukana olleita molemmista joukkueista. Botnia palkitsi kuukauden pelaajana Matti Islanderin ja lopulta onniteltiin HIFK:n Juha Laitista komeasta 500:n pelatun bandyliigan rajapyykin rikkomisesta.

Itse otteluun Botnia sai paremman alun. Reiluun varttituntiin Botnia oli tehnyt kaksi komeaa yksilömaalia Jimi Heinosen onnistuessa jo ottelun kolmannella minuutilla ja Samuli Majamäen onnistuessa kuudentoista minuutin kohdalla. Muutoinkin Botnialla oli ehkä hieman enemmän pelirohkeutta haastaa jalalla, mitä vierailija HIFK:lla. HIFK:n hyökkäyksiin lähdöt meni kurvailuksi Botnian puolustuslinjan edessä ja hyvin vähän mitään valmista vierailija sai aikaan.

Avausjakson edetessä HIFK pääsi hieman paremmin otteluun mukaan, mutta vasta aivan avausjakson lopussa Botnialle sattui musta minuutti ja Botnian puolustus aukesi kahdesti aivan liian helposti HIFK:n päästyä tasoihin Niclas Boreniuksen ja Aku Ojasen maaleilla.

Botnia ei hätkähtänyt kahdesta HIFK:n pukukoppimaalista, vaan tuli vahvasti myös toiselle jaksolle. Botnia pääsi nopeasti jälleen johtoon Heinosen vahvan yksilösuorituksen jälkeen, josta Iiro Karppinen pääsi lopulta tuikkaamaan pallon maaliin. Pian tämän jälkeen sattui HIFK:n musta minuutti. Ensin Juri Scrheck löi kulmalyönnistä Botnialle neljännen maalin ja tämän jälkeen Tero Määttälä iski maalin edestä Botnian kolmen maalin johtoon.

HIFK kavensi nopeasti eron takaisin kahteen maaliin, jonka jälkeen Botnia sai ottelun ensimmäisen selkeän hallintajakson luoden useita hyviä tekopaikkoja. Maalit jäivät viimeistelemättä ja tämän jälkeen loppui Botnian liike ja alkoivat vaikeudet. HIFK tuli lopulta kulmalyönnistä maalin päähän ottelun viimeisellä kympillä.

Aivan ottelun loppuun aikaisemmin salliva linja muuttui äärimmäisen tiukaksi kuin salamaniskusta. Jäähylle toki passitettiin vain Botnian miehiä ja niitä olikin lopulta jäähypenkillä naurettavat neljä kappaletta. Myös kommunikaatiossa penkin suuntaan lisäajan pituudesta olisi ollut hieman parannettavaa. Kahden minuutin ilmoitettua lisäaikaa pelattiin lopulta kolme ja puoli minuuttia. Botnian pelaajat taistelivat ja uhrautuivat kestäen lopussa HIFK:n vapaalyönnit ja kulmalyönnin napaten kaksi pistettä ja pitäen paikallisotteluiden voittoputken elossa.

Botnia päättää runkosarjan huomenna Jyväskylässä. Kun JPS hävisi tänään Veiterälle, pääsee Botnia kolmospaikalta päätöskierrokselle johtaen JPS:ää pisteellä ennen huomista ottelua.

Botnia – HIFK 5-4 (2-2)

02:30 1-0 Jimi Heinonen (Kasperi Hirvonen)
16:41 2-0 Samuli Majamäki (Kasperi Hirvonen)
42:02 2-1 Niclas Borenius (Aku Ojanen)
43:08 2-2 Aku Ojanen (Tuomas Jalkanen)
49:49 3-2 Iiro Karppinen (Jimi Heinonen)
59:14 4-2 Juri Schreck (Kasperi Hirvonen)
60:28 5-2 Tero Määttälä (Juri Schreck)
63:06 5-3 Stepan Okhalov (Niclas Borenius)
83:04 5-4 Aku Ojanen (Juha Laitinen)