Botnia nihkeälläkin pelillä voittoon Porissa

Botnia palasi maajoukkuetauon jälkeen bandyliigan pelikentille vieraspelillä Porissa. Jimi Heinonen vei Botnian nopeasti johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Narukerä piti ottelun tasaisena ja onnistui kertaalleen tulemaan tasoihin, kunnes Heinonen teki ottelun toisen maalinsa ja vei Botnian tauolle johdossa.

Toisella jaksolla Botnia lisäsi tasaiseen tahtiin johtoaan, kunnes Narukerä kavensi vielä viimeisillä minuuteilla kaunistellen loppulukemiksi 3-5. Narukerä sai etenkin kulmalyöntejä paljon, muttei onnistunut käyttämään niitä hyväkseen. Botnialta ottelu oli nihkeää tekemistä, mutta sai riittävästi onnistumisia. Jimi Heinonen teki kolme maalia Botnialle, Tero Määttälän ja Kasperi Hirvosen osuttua kertaalleen maalinteossa.

– Narukerä oli hyvällä sykkeellä pelissä. He yrittivät kovasti ja kaikesta näki, että heillä on pudotuspelipaikka pelissä. Meillä Jimi on toipilaana, mutta sai hyvillä yksilösuorituksilla tehtyä maalit. Muuten hän ei ollut aivan niin energinen, mitä täydessä kunnossa ollessaan, päävalmentaja Esa Määttä arvioi ottelun jälkeen.

– Se mistä tässä pitää olla tyytyväinen on se, että joukkue on saavuttanut sellaisen tason missä keskinkertaisellakin pelillä pystytään puristamaan voittoja. Se on hyvä merkki joukkueen kannalta. Tänään ei ollut missään nimessä erityisen onnistunut peli meiltä, mutta silti saatiin hyvillä lukemilla voitto, Määttä jatkoi.

Botnialle avuksi oli myös Tomi Mustosen ottelun avausjaksolla saama punainen kortti. Mustonen ei sulattanut saamaansa jäähyä ja purnasi itsensä punaisella kortilla pihalle ottelusta.

Runkosarjaa on jäljellä vielä päätösviikonloppu, jossa Botnialla on kaksi peliä. Ensi lauantaina Oulunkylässä pelataan runkosarjan viimeinen paikallisottelu HIFK:ta vastaan ja sunnuntaina Botnia matkustaa Jyväskylään. Kärjen osalta jännitys kotiedun paikoista pysyi yllä, kun Botnian lisäksi viidentenä oleva Veiterä voitti Kampparit. Runkosarjassa onkin otteluohjelman kannalta käynyt hyvä tuuri, sillä jäljellä on vielä niin monta ratkaisevaa ottelua, joissa samoista sijoista taistelevat joukkueet kohtaavat toisensa.