Suvi Kortelainen kulki Botnian junioriputken läpi tyttöjen MM-kisoihin

Botnialla on pyrkimys herätellä tyttöbandya omalta osaltaan takaisin henkiin. Botniataustaisia naispelaajia on jo raivannut tietään maailmalle pelaamalla poikien sarjassa ennen siirtymistään naisjoukkueisiin siellä missä se on mahdollista. Yksi näistä naisista Suvi Kortelainen, joka valittiin Irkutskin MM-kisoihin lähtevään T17 maajoukkueeseen.

Kortelainen on ainoa helsinkiläinen T17 maajoukkueessa, muiden tullessa muista jääpallokaupungeista. Kortelainen pelaa Botnian lisenssillä Akilleksen naisissa. Naisten sarjan lisäksi Kortelainen pelaa poikien P15-sarjaa Botnian joukkueessa. Helsinkiläinen tyttöjen maajoukkueessa on kuitenkin eräänlainen harvinaisuus. Botnia onkin ylpeä ollessaan auttamassa nuoria eteenpäin.

Myös Suvin isosisko Taru Kortelainen pelaa Botnian lisenssillä, mutta hieman siskoaan kauempana. Tarun seuraksi valikoitui AIK Tukholmassa. Molemmat tytöt ovat silti halunneet pitää Botnian lisenssin kasvattajaseuraansa kunnioittaen.

Siskokset ovat raivanneet tietään poikien joukkueen kautta ja näyttäneet, että Botnia auttaa tyttöpelaajia pääsemään eteenpäin jääpallossa mikäli halua vain riittää. Muutamia uteliaita tyttöpelaajia on Botniassa käynytkin kokeilemassa, Kortelaisten esimerkit toivottavasti innostavat useampiakin kokeilemaan ja jatkamaan jääpallon parissa.

Irkutskin T17 MM-kisat pelataan 20.-27. helmikuuta.

Suvi Kortelainen