Jimi Heinonen mukaan MM-kisajoukkueeseen

Tulevissa jääpallon MM-kisoissa nähdään myös Botnian edustusta, kun Jimi Heinonen sai paikan joukkueesta. Heinonen oli ensin ilmoitettu varajäseneksi joukkueeseen, mutta nousee nyt mukaan varsinaiseen joukkueeseen. Heinonen on pelannut erinomaista ja nousujohteista kautta ollen pistepörssin toisena heti Sami Laakkosen jälkeen tehoilla 20+12. Heinoselle tulevat MM-kisat ovat ensimmäiset aikuisten tasolla.

Botnialaisittain pelaajamuutoksella on myös ikävä sivumaku, sillä paikkansa Heinoselle joutuu luovuttamaan Botnian kasvatti, nykyisin Ruotsissa Edsbynissä pelaava Tommi Määttä. Määttä loukkaantui Elitserienin ottelussa Edsbynin pelatessa Vetlandaa vastaan. Määttä on pelannut erittäin hyvän tulokaskauden Edsbynissä ja olisi tehnyt niin ikään debyyttinsä aikuisten MM-kisoissa.

Määtän veljeksillä oli tilaisuus edustaa Suomea MM-kisoissa peräti kolmen veljeksen voimin. Botnian kasvateista Tuomas ja Teemu Määttä edustavat Suomea. Tommin ohella myös Tuomas on pelannut tällä kaudella tulokaskauttaan Elitserienissä. Tuomas on tehnyt tähän mennessä tehot 17+11 ja on Edsbynin kolmanneksi paras maalintekijä tällä kaudella. Teemu Määttä siirtyi täksi kaudeksi Siriukseen ja on pelannut myös hyvän kauden tehden tähän mennessä tehot 12+5.

Botnialla on edustusta myös maajoukkueen taustoissa. Lääkäri Petri Pesonen ja tiedottaja Aleksi Riikonen matkaavat MM-joukkueen mukana Sandvikeniin.

Suomi pelaa avausottelunsa Ruotsia vastaan sunnuntaina 29. tammikuuta. Kisojen finaali pelataan sunnuntaina 5. helmikuuta.