Botnialle pisteet Varkaudesta tuhlailusta huolimatta

Botnian vierasreissu Varkauteen alkoi ikävästi maalin maksaneella virheellä. Niko Nissinen kiitti harhasyötöstä laukoen WP:n johtoon 24 sekunnin pelin jälkeen. Botnia ei tästä häkeltynyt, vaan pelasi halliten ottelua.

Maalin tekeminen ei Botnialle ollut mitenkään helppo asia tänä viikonloppuna, mutta 25 minuutin kohdalla vihdoin Botnia sai tasoituksen kapteeni Tomi Herrasen maalilla. Botnia jatkoi hallintaa ja maalipaikkojen tuhlailua tauolle asti ja ensimmäisen 45-minuuttisen kohdalla ottelu oli yhä tasatilanteessa.

Botnia sai väkevän alun toiselle jaksolle Iiro Karppisen viedessä Botnian johtoon toisen jakson avausminuutilla. Karppinen jatkoi maalitehtailua parikymmentä minuuttia myöhemmin vieden Botnian kahden maalin johtoon. Paikkoja oli toisella jaksollakin ottelun ratkaisemiseksi riittämiin, mutta Botnia hukkasi läpiajoja ja kulmalyöntejä runsain määrin.

Kun Botnia ei tehnyt omista paikoistaan, iski varkauslaiset omistaan ja tulivat ottelun loppupuoliskolla tasoihin Nissisen ja Ivan Fedorkovin maaleilla. Botnia osoitti venymiskykyä, mitä se on tehnyt kauden aikana säännöllisin väliajoin iskemällä johtomaalin heti vastustajan tasoituksen jälkeen. Tällä kertaa kulmalyönti onnistui ja Jimi Heinonen pääsi viemään Botnian johtoon, jonka se myös piti loppuun asti.

Botnialla koittaa seuraavaksi vajaan kolmen viikon tauko ennen seuraavaa ottelua. Päävalmentaja Esa Määtän mukaan ensi viikko harjoitellaan vielä kovaa ja sen jälkeen aletaan keventämään ja valmistautumaan kevään peleihin. Botnian pelaajia pelaa MM-tauon aikana myös nuorten maajoukkueen peleissä. Botnian seuraava ottelu on Porissa 8. helmikuuta ja runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan Oulunkylässä lauantaina 11. helmikuuta, jolloin päästään nauttimaan runkosarjan viimeisestä paikallisottelusta kun HIFK saapuu kylään.

WP 35 – Botnia 3-4 (1-1)

0:24 1-0 Niko Nissinen
25:32 1-1 Tomi Herranen (Jimi Heinonen)
45:45 1-2 Iiro Karppinen (Jimi Heinonen)
67:44 1-3 Iiro Karppinen (Kasperi Hirvonen)
73:10 2-3 Niko Nissinen rl
79:15 3-3 Ivan Fedorkov (Alex Popov)
80:57 3-4 Jimi Heinonen (Tomi Herranen)