Veiterä rankaisi Botnian virheistä

Botnia pääsi haastamaan Veiterää erinomaisissa olosuhteissa hyväkuntoisella jäällä. Veiterä pääsi johtoon kymmenen minuutin kohdalla, mutta Botnia iski nopeasti takaisin. Reilu minuutti Veiterän johto-osuman jälkeen Jimi Heinonen tasoitti ottelun minuutti tästä eteenpäin Niklas Johansson vei Botnian jo johtoon.

Botnia oli avausjakson hieman niskan päällä. Pallo liikkui nopeasti ja Botnia loi paikkoja ja sai myös hyvin erikoistilanteita kulmalyöntien muodossa. Veiterä puolusti tiiviisti ja hyvin säästyen enemmiltä takaiskuilta.

Toisella jaksolla Botnian otteisiin tuli hätäilyä ja virheitä, joihin Veiterän tiivis puolustus iski. Veiterä olikin hallitsevampi osapuoli toisella jaksolla ja iski kahdesti Botnian isoista virheistä hyökkäyksiinlähdössä. Tehot 2+1ottelussa tehnyt Emil Fedorov pääsi iskemään Veiterän 3-2 voittomaalin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua.

– Veiterä ansaitsi voittonsa tänään. Pidin heidän energiasta ja luistelusta ja he pelasivat hyvän energisen pelin. Meilläkin oli maalintekopaikkoja mistä oltaisiin voitu tehdä maali. Maalintekotilanteisiin nähden oltaisiin voitu myöskin voittaa peli ilman muuta, mutta kokonaisuutena Veiterä oli vahvempi ja ansaitsi voittonsa, päävalmentaja Esa Määttä pohti ottelun jälkeen.

Botnia jatkaa matkaansa Varkauteen, jossa odottaa huomenna WP 35. Tasaisessa bandyliigassa pelataan isoista panoksista jokaisessa ottelussa ja pudotuspelipaikasta taisteleva WP 35 tulee olemaan kova vastus. Botnian osalta tappio tarkoitti sitä, että Veiterä nousi Botnian kanssa tasapisteisiin sijalle neljä. Samalla kolmantena oleva JPS pääsi oman ottelunsa voittamalla kolmen pisteen karkumatkalle.

Veiterä – Botnia 3-2 (1-2)

09:25 1-0 Emil Fedorov (Tomi Hauska)
10:40 1-1 Jimi Heinonen (Tomi Herranen)
11:38 1-2 Niklas Johansson (Kasperi Hirvonen)
60:25 2-2 Janne Hauska (Emil Fedorov)
79:15 3-2 Emil Fedorov