Botnia aiheutti Akillekselle kauden ensimmäisen tappion

Päätuomari Kaj Wallénin juhlaottelu sai vesisateen ja tuulen täyttämät puitteet. Avausjaksolla kelin huonoutta ei juuri huomannut, sillä molemmille joukkueille siunaantui tukuttain paikkoja, joita luotiin myös puhtaasti jäätä pitkin pelaamalla.

Botnia sai erinomaisen alun ottelulle kun Tero Määttälä lähetti laidasta Jimi Heinosen täyteen vauhtiin. Heinonen pääsi ajamaan vauhdilla laidasta maalille ja viimeisteli varmasti Botnialle ottelun avausmaalin.

Akilles yritti murtaa Botnian puolustusta enemmän pitkillä avauksilla, jotka kuitenkin jäivät järjestään yrityksiksi Akilleksen miesten livahtaessa jatkuvasti paitsion puolelle. Botnia puolusti muutoinkin kurinalaisesti ja piti Akilleksen kovan hyökkäyksen kurissa.

Botnia pelasi hieman enemmän jäätä pitkin ja sai myös luotua aavistuksen vaarallisemmat maalipaikat. Botnialla oli myös enemmän huolellisuutta hyökkäyspäässä, mutta Botniakaan ei pystynyt aivan parhaalla tavalla huippupaikkojaan hyödyntämään. Saamansa rangaistuslyönnin Botnia sen sijaan hyödynsi Tomi Herrasen vietyä Botnian 2-0 johtoon avausjakson puolivälissä.

Botnian puolustus kesti 43 minuuttia erinomaisesti. Aivan jakson lopussa Akilles pääsi myllyttämään Botnian maalille ja Sami Laakkonen toi vierailijoille harmittavan kavennuksen juuri ennen puoliaikaa.

Toisella jaksolla pelitempo vain kiristyi ja molemmat joukkueet järjestelivät hyviä hyökkäyksiä peräjälkeen. Botnia pääsi kahden maalin johtoon heti toisen jakson alussa Botnian saatua toisen rangaistuslyönnin ottelussa ja Herrasen viimeistellessä siitä illan toisen maalinsa.

Tämän jälkeen iski Sami Laakkonen kahdesti. Botnian puolustus ei pystynyt pitämään Laakkosta aisoissa ja tämä pääsi kahdesti karkaamaan läpiajoon tuoden Akilleksen tasoihin. Tämän jälkeen maaleja taottiin tasatahtiin, mutta kertaakaan Botnia ei päästänyt Akillesta johtoasemaan.

Botnia pääsi kahden maalin johtoon reilu kymmenenminuuttia ennen loppuvihellystä kun Kasperi Hirvonen pääsi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi iskemään Botnialle kuudennen maalin. Akilles tuli vielä kulmalyönnistä maalin päähän, muttei sen lähemmäksi. Viimeisillä minuuteilla Akilles otti vielä kaksi jäähyä, joten ottelun lopussa Botnia pystyi pitämään paljon palloa Akilleksen kenttäpuoliskolla.

Botnia hukkasi kahden tehdyn rangaistuslyönnin lisäksi kaksi muuta rangaistuslyöntiä toisella puoliajalla. Botnian nopeajalkaiset hyökkääjät tuntuivatkin olevan välillä vaikea pideltävä ilman pelikiellossa ollutta Petteri Lampista pelanneelle Akilleksen puolustukselle. Botniallakin oli omat heikot hetkensä jolloin luistelun määrä ja tempo laski liian alas ja Akilles pääsi myllyttämään.

– Molemmat joukkueet yritti tulla jalalla ylöspäin ja pallo liikkui paljon. Todella vauhdikas peli. Se on aina hyvä kun pystyy kovia joukkueita voittamaan. Tässä on vielä kovia otteluita edessä, mutta kyllä tää tuo itseluottamusta joukkueelle kun pystytään kärkijoukkueita haastamaan ja voittamaan. Ollaan se huomattu, että ollaan menty eteenpäin. Ollaan saatu oma peli hyvin kasaan ja sitä kautta kun onnistumisia tulee niin on saatu itseluottamusta lisää, pohti ottelun jälkeen Botnian voittomaalin tehnyt Kasperi Hirvonen.

Botnialta Tomi Herranen ja Kasperi Hirvonen kirjauttivat nimensä kahdesti maalintekijätilastoon. Useamman tehopisteen iltaa vietti myös Tero Määttälä kolmella syöttöpisteellään. Akilleksen vaarallisin pelaaja oli jälleen kerran Sami Laakkonen joka merkkautti tehot 3+1.

– Kyllä Laakkonen merkitään isolla tussilla tuolla, on se sen verran liukas kaveri. Ne on niin taitavia nostojen ja luistelun kanssa, että niitä vastaan on yleensä vaikea puolustaa, mutta hyvin meidän alakerta suoriutui siitä, Hirvonen pohti.

Botnia – Akilles 6-5 (2-1)

05:08 1-0 Jimi Heinonen (Tero Määttälä)
31:40 2-0 Tomi Herranen rl
43:38 2-1 Sami Laakkonen (Tuomas Rintala)
50:02 3-1 Tomi Herranen rl
52:13 3-2 Sami Laakkonen (Matti Vainio)
53:24 3-3 Sami Laakkonen (Ville-Veikko Angeria)
59:40 4-3 Kasperi Hirvonen (Juri Schreck)
61:28 4-4 Matti Vainio (Ville-Veikko Angeria)
65:24 5-4 Samuli Majamäki (Tero Määttälä)
77:13 6-4 Kasperi Hirvonen (Tero Määttälä)
80:39 6-5 Matti Vainio (Sami Laakkonen)