Botnialle taisteluvoitto Kamppareista

Botnia lähti haastamaan otteluun sarjakärkenä saapunutta Kamppareita hyvällä asenteella ja painoi peliä Kampparien päätyyn, mikä palkittiin nopealla johtomaalilla. Kaapo Schreck näki hyvin maalin edessä irtopallon ja antoi rystyllä kovan syötön Jimi Heinoselle, joka pääsi tälläämään pallon sydämmensä kyllyydestä maaliin.

Kauaa ei Botnia saanut johdostaan nauttia kun Juho Liukkosen pitkä avaus löysi Iisakki Kaivolan ja tämä pääsi tasoittamaan ottelun aivan Juuso Tervosen nenän edestä. Avauskymppi lupaili muutenkin maalirikasta ottelua sillä Jimi Heinonen teki vielä toisenkin maalin vieden jälleen Botnian johtoon. Muutoinkin peli oli hyvin avointa ja hyökkäysvoittoista ottelun alun.

Tämän jälkeen molempien hyökkäysinto laantui. Kovassa tuulessa ja lumipyryssä pelatussa ottelussa pitkät avaukset olivat normaalia useammin käytössä molemmilla joukkueilla jäitä pitkin pelaamisen ollessa vaikeaa. Botnia meni tauolle lopulta 4-2 johdossa Kampparien pysyessä Botnian kintereillä.

Toiselle jaksolle Kampparit tuli hieman terävämpänä ja vierailijoiden onnistui vartissa tasoittaa peli. Jimi Heinonen vastasi tähän nopeasti ja vei jälleen Botnian johtoon. Tämän jälkeen Botnia näytti menevän menojaan kirien kolmen maalin eron Kamppareihin. Botnia puolusti lopussa hyvin kuluttaen arvokkaita sekuntteja pois. Kampparit saivat aivan ottelun lopussa kulmalyönnistä vielä kavennettua loppulukemiksi 7-5.

Botnia oli hyvä molempien maalien edustoilla ja hallitsi vaikeat olosuhteet paremmin. Peliväline jäi pitkien pallojen jälkeen useimmiten Botnian pelaajien haltuun. Ignat Mikhailevin vahvat nousut puolustuksesta toivat lisävaihtoehtoja Botnian hyökkäämiseen ja näistä Botnia sai tehtyä parikin maalia. Botnia myös puolusti erikoistilanteet eilistä paremmin ja sai Kampparit pidettyä kurissa.

Botnian taival tämän kauden bandyliigassa jatkuu viikon päästä lauantaina kauden pisimmällä vierasreissulla Botnian käydessä Oulussa. Kotona Botnia pääsee pelaamaan keskiviikkona 18. tammikuuta jolloin Akilles saapuu mittaamaan Botnian kunnon.

Botnia – Kampparit 7-5 (4-2)

05:12 1-0 Jimi Heinonen (Kaapo Schreck)
06:46 1-1 Iisakki Kaivola (Kimmo Huotelin)
08:38 2-1 Jimi Heinonen (Vilppu Huovila)
25:37 3-1 Iiro Karppinen (Tero Määttälä)
35:02 3-2 Juho Liukkonen (Esko Liukkonen)
40:19 4-2 Tero Määttälä (Ignat Mikhailin)
53:15 4-3 Juho Liukkonen (Kimmo Huotelin)
60:18 4-4 Juho Liukkonen (Santeri Laitinen)
64:24 5-4 Jimi Heinonen (Juri Schreck)
79:27 6-4 Tero Määttälä (Juri Schreck)
81:18 7-4 Artem Karaulov rl
90:00 7-5 Tuomas Liukkonen (Artem Shekhovtsov)