Pisteet tasattiin loppiaisen pakkasottelussa

Ottelu pelattiin rapeassa 18 pakkasasteessa. Muutoin keli oli täydellinen, ei tuulta ja aurinko paistoi. Botnian pelaamiseen pakkanen taisi vaikuttaa heikentävästi, sen verran kohmeessa kotijoukkue oli ottelun alussa. Ajatus ei kulkenut ja huolimattomuusvirheitä sattui solkenaan.

Narukerä avasikin maalitilin heti parin minuutin pelaamisen jälkeen ja vartissa Narukerä oli tehnyt kolme maalia Botnian verkkoon. Kaikki maalit tulivat aivan maalin lähietäisyydeltä tehtynä. Tämän jälkeen Esa Määttä otti aikalisän jonka jälkeen jonkinlainen järki palasi Botnian otteisiin vaikka ottelu jatkuikin hieman sekavana molemmin puolin.

Botnian kiri alkui viitisen minuuttia aikalisän jälkeen Tomi Herrasen osuttua. Pikku hiljaa Botnia sai luotua riittävän laadukkaita paikkoja tehden maalin toisensa jälkeen ja tauolle mentiinkin lopulta 4-3 Botnian johdossa. Botnia myös hukkaili paikkoja, etenkin viimeisillä minuuteilla sinisillä oli parikin todella hyvää paikkaa lähteä vastahyökkäykseen, mutta jotenkin molemmat tilaisuudet onnistuttiin mokaamaan. Botnian laukaukset, etenkin kulmalyönneissä paukkuivat maalin ohi. Narukerän yritykset avausjakson jälkimmäisellä puolikkaalla jäivät muutamiin teräviin vastahyökkäyksiin.

Toisen jakson alku oli hyvä Botnialle Jimi Heinosen viedessä Botnian kahden maalin johtoon kulmalyönnistä. Lopullista irtiottoa Botnian ei onnistunut tehdä. Hyökkäysinnokkuus antoi Narukerälle vastahyökkäyksiä ja nopea pelaaminen päästä päähän puolustuksen kustannuksella ei auttanut Botniaa lainkaan ja Narukerän onnistui kaventamaan ja tasoittamaan joka kerta kun Botnia pääsi johtoon.

Kumpaakaan joukkuetta ei auttanut myöskään tuomareiden linjattomuus, jossa tuomiot vaihtelivat villisti ja tuomiot vaihtelivat samantyyppisistä tilanteista villisti. Välillä pilli soi todella helposti ja välillä sai pelata hyvinkin kovaa ilman seuraamuksia. Vapareiden osalta molemmat joukkueet kärsivät, mutta jäähypenkille komennettiin lähinnä Botnian pelaajia. Lisäksi pari kulmalyöntiä oli varsin kyseenalaisia ja tälläisestä Narukerä pääsi myös kiskaisemaan yhden maalin.

Sen enempää Botniankaan ei kannata murehtia tuomareita, sillä joukkue teki myös virheitä ja lopun turhautuminen sekoitti peliä myös. Vaikka turhautuminen olikin varsin inhimillistä, pitäisi pään silti pysyä kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa silloin kun voitosta pelataan tiukassa ottelussa. Narukerä oli myös erinomainen vastahyökkäyksissään ja Tomi Mustonen tehoilla 3+2 oli jälleen äärimmäisen vaarallinen vastustaja.

Botnian onnistujia tehopisteiden muodossa olivat neljän maalin Tero Määttälä, tehot 2+2 summannut Jimi Heinonen sekä 1+2 tehot tehnyt kapteeni Tomi Herranen. Botnia pelaa jo heti huomenna seuraavan kerran kun Kampparit saapuu vierailulle. Ottelu alkaa klo 15.00 Oulunkylän jääradalla.
Botnia – Narukerä 7-7 (4-3)

01:47 0-1 Jaakko Hyvönen (Tomi Mustonen)
04:55 0-2 Tomi Mustonen (Aleksi Vihtilä)
14:42 0-3 Jaakko Hyvönen (Tomi Mustonen)
18:41 1-3 Tomi Herranen (Kasperi Hirvonen)
23:53 2-3 Tero Määttälä (Juri Schreck)
38:53 3-3 Tero Määttälä (Ignat Mikhailin)
41:19 4-3 Jimi Heinonen (Tomi Herranen)