Botnia varasti pisteen Porvoosta

Botnia lähti haastamaan Akillesta hyvässä kelissä, mutta huonolla jäällä. Jään kunto heikkeni molemmilla jaksoilla loppua kohden ja etenkin toisella jaksolla jään kunto vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista pakottaen joukkueet heittämään pitkää palloa jäässä pelaamisen sijasta.

Botnian pieni keskialueen virhe 5 minuutin kohdalla vapautti Denis Sadakovin maalintekoon ja Akilles pääsi turhan helposti ja turhan aikaisin johtoon. Akilles tuli kovaa ensimmäiset puoli tuntia ja sai pariin otteeseen pallon tolppaan saaden muutenkin paremmin murrettua Botnian puolustusta päästen paremmin laukaisupaikoille. Juuso Tervonen torjui onneksi erinomaisesti Botnian maalilla. Avausjakso oli kenttätapahtumiltaan varsin tasaista, Botnian ollessa ongelmissa hyökkäysten päättämisen suhteen, kunnes puolen tunnin kohdalla Tero Määttälän onnistui vihdoin tehdä tasoitusmaali.

Sami Laakkonen ja Rasmus Lindqvist pääsivät pian tasoituksen jälkeen tekemään kaksi pikamaalia vieden Akilleksen 3-1 taukojohtoon. Toiselle puoliajalle Botnia tuli hyvällä jalalla ja Kasperi Hirvonen pääsikin heti parin minuutin pelaamisen jälkeen tekemään kavennuksen.

Botnia puolusti hyvin toisella jaksolla Akilleksen yritykset saada palloja puolustuslinjan taakse. Botnia tuli puoli tuntia ennen peliajan päättymistä tasoihin Tero Määttälän illan toisella maalilla Määttälän päästessä maalin edestä siivoamaan irtopallon verkkoon.

Botnia olisi voinut tasaisessa ottelussa voinut napata voitonkin. Kovassa tasaisessa väännössä molemmilla oli paikkansa ja luonnollisesti sinisten lasien takaa vain yksi piste kotiin tuomisina hieman harmittaa, mutta comeback sentään hieman lämmittää. Akilleksen leirissä toisaalta varmasti harmitellaan osaltaan myös kotijoukkueen hukattuja paikkoja. Botnia oli ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka pystyi Akillekselta pisteitä viemään ja ero kauden avausotteluun sinisten pelaamisessa oli huima.

Veiterän jäätyä pisteittä nousi Botnia yksinään neljännelle sijalle. Edellä sarjataulukossa ovat Kampparit, Akilles sekä JPS, jotka ovat saaneet venytettyä hieman eroa muihin. Botnia kohtaa kärkikolmikosta jokaisen vielä kertaalleen ensi vuoden puolella, joten panosta riittää liigan kulkiessa kohti huipennusta. Seuraavan kerran Botnia on tulessa heti vuoden 2017 ensimmäisenä viikonloppuna. Tammikuun 6. päivä Oulunkylään saapuu Narukerä ja seuraavana päivänä Botnia kohtaa kotonaan Kampparit. Molemmat ottelut alkavat klo 15.00, tervetuloa kannustamaan Botnia voittoon!