Botnia jätti HIFK:n nollille tapaninpäivänä

Botnia marssitti HIFK:ta vastaan kentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella tuoreet hankintansa Artem Karaulovin sekä Ignat Mikhalinin. Botnia myös palkitsi ennen ottelua 200 bandyliigan ottelun rajapyykistä kapteeni Tomi Herrasen, sekä 100 bandyliigan kunniaksi maalivahti Juuso Tervosen. Botnia palkitsi myös kuukauden pelajanaan Juri Schreckin.

Tapaninpäivän derby alkoi molempien pelatessa varsin varovaisesti ja kytäten aukkoja vastustajan puolustuksessa. HIFK piti alkuminuutit enemmän palloa, mutta lähinnä omalla kenttäpuoliskolla. Molemmat joukkueet hyökkäsivät kyllä terävästi sitten kun paikka nopeaan lähtöön tuli, mutta näitä paikkoja ei kummallekkaan kovinkaan montaa siunaantunut.

Pitkään näytti siltä, että tauolle mennään tasatuloksessa. Molemmat joukkueet olivat osuneet kertaalleen tolppiin, muttei sen lähemmäksi. Lopulta reilun puolen tunnin pelin jälkeen Botnia rikkoi ensimmäisen kerran kuparisen kun Botnian uusi tulokas Artem Karaulov laukoi pallon maaliin Jimi Heinosen laukauksen irtopallosta.

HIFK:lla oli vielä viimeisellä minuutilla hyvä paikka tasoitukseen, mutta nosto maalille vapaalyönnistä päättyi Juuso Tervosen torjuntaan ja Botnia pääsi niukassa johdossa tauolle. Lukemat eivät juurikaan valehdelleet, sillä tasaisessa ottelussa Botnialla oli niukasti enemmän maalipaikkoja avausjaksolla.

Toisella jaksolla Botnian maalihanat aukesivat sitten jo huomattavasti paremmin ja HIFK tippui kyydistä. Tunnin pelin kohdalla Karaulov laukoi kovan lyöntilaukauksen tehden toisen maalinsa ottelussa saaden loistavan startin Botniassa.

HIFK sai tilaisuutensa nopeaan kavennukseen heti Botnian maalin jälkeen rangaistuslyönnin muodossa. Juuso Tervonen venyi upeaan torjuntaan Aku Ojasen yrittäessä maalintekoa. Heti seuraavasta hyökkäyksestä toiseen päähän kiisi Iiro Karppinen maalintekoon ja ottelu olikin jo 3-0.

Botnian vauhti oli lopulta liikaa HIFK:lle. 71 minuutin kohdalla Jimi Heinonen pääsi tulemaan vauhdilla HIFK:n alueelle ja haastamaan seisovin jaloin ollutta puolustusta päättäen nousunsa maaliin. Lopullinen niitti ottelulle tuli 10 minuuttia ennen loppua. Tero Määttälän onnistui juuri ja juuri pitää pallo pelialueella ja löytää HIFK:n puolustuksen keskeltä Kasperi Hirvonen, joka teki Botnialle viidennen maalin.

HIFK:lla oli ottelussa toinenkin rangaistuslyönti, joka sekin päätyi Tervosen syliin. Botnia piti puolustuksen tiiviinä kriittisinä hetkinä pelin ollessa vielä tasainen ja vaikka aivan lopussa pelikuri vähän heikkenikin, pystyi Botnia pitämään HIFK:n nollilla loppuvihellykseen asti voittaen 5-0.

Botnia käy vielä ennen vuoden vaihtumista Porvoossa Akilleksen vieraana. Vuoden 2017 puolella Botnia saa 6. tammikuuta vieraakseen Porin Narukerän ja heti seuraavana päivänä Kampparit tulevat kokeilemaan Botnian kotivirettä. Botnia on nyt sarjassa neljäntenä keräten kahdeksasta ottelusta yhtä monta pistettä.

Botnia – HIFK 5-0 (1-0)

35:20 1-0 Artem Karaulov (Jimi Heinonen)
61:53 2-0 Artem Karaulov (Kasperi Hirvonen)
65:33 3-0 Iiro Karppinen (Kasperi Hirvonen)
71:02 4-0 Jimi Heinonen
81:35 5-0 Kasperi Hirvonen (Tero Määttälä)