Botnian junnut taistelivat kahden pisteen viikonlopun

 

Botnian härkäviikot päättyivät kahden vierasottelun viikonloppuun Jyväskylässä ja Varkaudessa. Otteluruuhkan lisäksi Botnia joutui lähtemään reissuun vajaamiehisenä ilman vaihtopelaajia.

Vaikka JPS ei vielä tällä kaudella ollutkaan pelannut P21 sarjassa otteluakaan, tiedettiin jyväskyläläisten vaarallisuus ja se mihin he pystyvät. Tieto ei tällä kertaa ollut vallan väline, vaan Botnia oli avausjakson melko pahasti jaloissa.

JPS oli juuri niin hyvä mitä puoliaikatulos 5-1 osoitti. Ottelua kuvasi Botnian kannalta se, että avausminuutilla JPS sai rankkarin ja Micke Peräjärven torjunnasta huolimatta JPS:n Tatu Ässämäki pääsi rauhallisesti laittamaan paluupallon maaliin Botnian pelaajien ihmetellessä vieressä. Botnia tasoitti vielä ottelun vajaan vartin kohdalla, mutta ajatus ei ollut Botnialla pelissä mukana ja Botnian maalin jälkeen JPS meni menojaan.

Kopissa puoliajalla valmennus piti varsin äänekkään puhuttelun kopissa, joka sytytti siniset toisen jakson alkuun ja Botnia teki pari maalia heti toisen jakson avauskympillä. JPS pääsi kuitenkin tekemään heille tärkeän maalin ja Botnian selkäranka naksahteli hieman. Botnia tuli vielä taistellen lähelle, mutta JPS rankaisi jälleen heti Botnian kavennusmaalin jälkeen. Botnia piti aikalisän, joka ei tällä kertaa auttanut ja JPS pääsi lopulta karkaamaan selvään 12-6 voittoon.

Botnia teki helppoja virheitä aina kun oli pääsemässä peliin mukaan ja JPS teki näistä virheistä maaleja hyvällä prosentilla. Botnialle ottelu oli siinä mielessä turhauttava, eikä pääkoppa ollut aivan ottelussa mukana. Miehistövajauskaan ei Botnian urakkaa helpottanut. JPS myös piti kaasun pohjassa loppuun asti ja näytti miksi he ovat yksi kovimmista jengeistä junnuissa.

Varkauden ottelua ennen pidettiin palaveri jossa pohdittiin edellistä jyväskylän reissua. Varkaus karvasi todella ylhäältä ja yritti väsyttää Botnian. Botnia pystyi kuitenkin purkamaan Varkauden prässin ja tekemään kolme maalia 20 minuuttiin.

Botnia hieman hölmösti hölläsi tässä vaiheessa ja Varkaus pääsi kaventamaan. Botnia tämän jälkeen pelasi hyvin jakson loppuun pitäen puolustuksen kasassa. Varkaus sai heti toisen jakson alkuun kavennuksen ja pakotti tämän jälkeen Botnian tekemään jälleen hirveän määrän töitä ja yritti jälleen väsyttää vajaamiehistä Botniaa.

Botnian onnistui pitää maaliero parissa maalissa läpi toisen puoliajan ja väsymyksestä huolimatta Botnia pelasi erinomaisen pelin lähtökohtiin nähden ja piti Varkauden aisoissa. Botnia jätti viikonlopun reissulla kaiken jäälle ja se palkittiin jälkimmäisessä ottelussa pisteillä. Nuorimmat kaverit P21:ssä ottivat myös hyvin tarjolla ollutta vastuuta.

Seuraavaksi P21-juniorit huilaavat peleistä puolitoistaviikkoa ennen kuin matkustavat 28.12 Poriin Narukerän vieraaksi.