Botnia jatkaa puhtaalla pelillä P21:ssä

Botnia matkusti maanantaina Porvooseen kohtaamaan Akilleksen toistamiseen tällä kaudella. Botnia pääsi pelaamaan käytännössä parhaalla mahdollisella miehistöllään. Botnia sai loistavan alun tehden kolmen minuutin kohdalla ottelun ensimmäisestä kulmalyönnistään maalin. Heti seuraavan aloituksen jälkeen Botnialla kävi pieni kommunikaatiovirhe omassa päässä ja Akilles rankaisi heti tasoituksella.

Hieman avausjakson puolivälin jälkeen Jimi Heinonen hyödynsi Akilleksen puolustuksen virheen karaten viemään Botnian johtoon. Muutoin Botnialla oli vaikeuksia löytää avaimia Akilleksen keskialueen sumpun rikkomiseen, joten pallollisesta hallinnasta huolimatta ottelu pysyi tasaisena. Akilles puolusti erinomaisesti läpi ottelun tehden pisteiden saannin Botnialle vaikeaksi. Vastavuoroisesti Akilles ei hyökkäyspäässä ollut vaaraksi Botnialle.

Akilles sai puolestaan toiselle jaksolle hyvän alun tehden kulmalyönnistä tasoituksen. Muutoin toinen jakso eteni samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Akilles sumputti keskialueen ja Botnia yritti löytää keinot sumpun purkamiseen. Lopulta Jussi Yli-Houhala sai lähetettyä sopivanlaisen pallon linjan taakse ja Juri Schreck karkasi maalintekoon. Akilles pääsi vielä kerran tasoihin vajaa 10 minuuttia myöhemmin. Yksi Akilleksen harvoista harppuunahyökkäyksistä toi kulmalyönnin ja kulmalyönti tasoituksen.

Botnian voittomaali tuli lopulta pienellä onnenkantamoisella ja Akilleksen puolustuksen avustuksella kun maalivahdin ja puolustuksen kommunikointi ei toiminut lainkaan ja Jimi Heinonen pääsi tuikkaamaan illan toisen maalinsa. Voitto oli kuitenkin täysin ansaittu, sen verran enemmän Botnia peliä teki ja pyrki pelaamaan. Akillekselle kaikki tunnustus toki myös hyvästä puolustustaistelusta.

Keskiviikkona Botnia sai puolestaan Oulunkylään vieraita Porista Narukerän saapuessa haastamaan Botniaa. Narukerä oli huomattavasti liikkuvampi ja enemmän pallolliseen pelaamiseen pyrkivä joukkue mikä sytytti myös kotijoukkuetta.

Botnia sai Porvoon pelin tavoin myös kotona räväkän alun, mutta tällä kertaa hyödynsi hyvän aloituksensa paremmin mennen avauskympillä jo 3-0 johtoon Jimi Heinosen ollessa mukana kaikissa kolmessa ensimmäisessä Botnian maalissa tehden itse ensimmäisen ja syöttäen kaksi seuraavaa.

Narukerä otti aikalisän tässä vaiheessa ja Botnian pakka meni hyvästä alusta ehkä hieman sekaisin, mikä näkyi nuoruuden höntyilynä ja Narukerä pääsi kaventamaan. Botnia keräsi itsensä hyvin nopeasti ja piti eron selvänä lyöden pari maalia lisää taululle, viimeisen tullessa lisäajalla ja näiden turvin Botnia pääsi 6-1 johdossa tauolle.

Toisella jaksollakaan Botnialla ei hätää ollut vaikka Narukerä tekikin toisen jakson avausmaalin. Botnia vastasi tekemällä kolme lisää ja voittamalla 9-2. Narukeräkin pyrki puolustamaan kurinalaisesti ja Botnia pääsi heittämällä keskialueelle, jonka jälkeen tuli Narukerän muuri vastaan. Tällä kertaa Botnia vain löysi paremmin keinot muurin murtamiseen. Myös kovempi pelitempo sopi Botnialle mainiosti.

Botnian P21-joukkue pelaa nyt melkoisessa otteluruuhkassa kohdaten ensi viikonloppuna sekä Jyväskylän, että Varkauden vieraissa. Tämän vuoden puolella 28. joulukuuta Botnian junnut matkustavat vielä Poriin ja heti vuoden 2017 puolella Botnian P21-joukkue pelaa jälleen kotikentällä kun 4. tammikuuta Veiterä saapuu vierailulle.