Botnia jyräsi vakuuttavaan voittoon Varkautta vastaan

Botnian alku Varkautta vastaan oli eilisen tapaan tehokas. Minuutti ehdittiin pelata kun Botnia oli jo johdossa. Tomi Pallassalo pelasi pitkällä avauksella Jimi Heinosen tekopaikkaan ja Tero Määttälä oli ensimmäisenä kiinni irtopalassa siirtäen Botnian johtoon.

Varkaus ei aikaisesta maalista panikoitunut, vaan pelasi erittäin hyvin hyökkäyspäähän. Botnian puolustus joutui venymään ensimmäiset parikymmentä minuuttia parhaimpaansa ja pelaamaan todella tarkasti oman maalin edustan. Juuso Tervonen Botnian maalilla oli myös erinomaisessa torjuntavireessä ja pelasti monta pahaa paikkaa.

Lopulta yksi Varkauden luomista hässäköistä johti rangaistuslyöntiin kun Botnian katsottiin syylistyneen maassa pelaamiseen rangaistusalueen sisällä. Niko Nissinen asettui lyömään rangaistuslyöntiä tuoden Varkauden tasoihin.

Botnian vastaus tuli onneksi jälleen salamannopeasti. Tällä kertaa Heinosen laukauksen irtopallossa oli kiinni Niklas Johansson. Botnian 2-1 maali oli avausjakson käännekohta, jonka jälkeen Botnia sai juonen päästä kiinni ja alkoi hallitsemaan ottelua. Toisin kuin vierailijoilla, Botnian viimeistely toimi hyvin ja Botnia latoi maaleja tasaiseen tahtiin. Iiro Karppinen, Heinonen ja Määttälä osuivat kukin kertaalleen. Varkaus sai vielä jakson lopussa ottelun toisen rangaistuslyöntinsä, josta Nissinen teki Varkauden toisen maalin ja tauolle mentiin 5-2 Botnian johdossa.

Toisella jaksolla ottelusta muodostui täysi ylikävely. Botnia ei antanut Varkaudelle mitään palaa taistella pisteistä, vaan painoi höyryjunan lailla menemään iskien maaleja kovalla tahdilla. Vain 20 sekunttia ehdittiin pelata toista jaksoa kun Jimi Heinonen oli läpiajossa. Tästä ei vielä maalia tullut, mutta kovin kauaa ei myöskään tarvinnut maalihanojen avautumista odotella.

Tero Määttälä aloitti toisella jaksolla maalitehtailun reilun viiden minuutin kohdalla iskien irtopallon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Juri Schreck pelattiin läpiajoon ja pian tästä Jimi Heinonen vei Botnian jo 8-2 johtoon. Määttälän 9-2 maalin jälkeen ottelun viimeiset 20 minuuttia oli lähinnä muodollisuus. Botnia teki vielä pari maalia lisää voittaen 11-2.

Tämän päiväisen ottelun myötä piste- ja maalipörssien kärkinimi löytyy Botniasta. Pistepörssiä johtaa nyt Jimi Heinonen tehoin 9+6 (tänään tehot 2+3) ja maalipörssin ykkösenä, sekä heti Heinosen kannassa pistepörssin kakkosena on Tero Määttälä tehoin 11+3 (tänään tehot 5+1).

Botnia – WP 35 11-2 (5-2)

01:00 1-0 Tero Määttälä (Jimi Heinonen)
21:32 1-1 Niko Nissinen rl
23:41 2-1 Niklas Johansson (Jimi Heinonen)
31:54 3-1 Iiro Karppinen (Samuli Majamäki)
35:42 4-1 Jimi Heinonen
38:14 5-1 Tero Määttälä
40:41 5-2 Niko Nissinen rl
50:25 6-2 Tero Määttälä (Samuli Majamäki)