Botnia sai kaivatun tehokkuuden takaisin

Botniaa viimeviikonloppuna vaivanneet huonot jaksojen alut eivät Veiterä-ottelun alussa vaivanneet. Kolmessa minuutissa Jimi Heinonen oli kahdella maalillaan vienyt Botnian hyvään johtoon. Seitsemäntoista minuutin kohdalla Tero Määttälä teki Botnialle jo kolmannen maalin oltuaan jälleen ensimmäisenä pallossa kulmalyönnin jälkeen.

Botnialla oli mahdolisuus tehdä neljäskin maali rangaistuslyönnistä, mutta Topi Peuhkuri venyi hienoon torjuntaan Tomi Herrasen yritttäessä maalin tekoa. Muutoin puolustus oli molemmilla joukkueilla hyvää. Botnia katkoi syöttöjä hyvällä prosentilla ja puolusti muutenkin hyvin. Helppoa ei tosin ollut kotijoukkueellakaan maalipaikoille pääsy. Botnia viimeisteli omista paikoistaan vain huomattavasti paremmalla tehokkuudella.

Veiterä pääsi kahdesti kaventamaan Tero Liimataisen maaleilla. Ensin Liimataisen onnistui pujahtamaan läpiajoon Aleksi Seppäsen syötöstä ja hieman myöhemmin Liimatainen oli jälleen läpi. Botnialla on ollut jonkin verran huolimattomuutta pallollisessa pelissä ja jälkimmäinen Veiterän maaleista oli seurausta juurikin huolimattomuudesta omalla alueella.

Botnia onneksi vastasi nopeasti Liimataisen maaliin ja karkasi tukevaan 5-2 taukojohtoon. Ensin Heinonen tarjoili ja Niklas Johansson viimeisteli kauden avausmaalinsa maalin edestä. Viisi minuuttia ennen avausjakson loppua Juuso Tervosen pitkä avaus löysi Jimi Heinosen, joka sai puolittaisesta läpiajosta laukauksen aikaiseksi ja pallo löysi hieman epäonnistuneenkin laukauksen päätteeksi tiensä Veiterän verkkoon.

Toisella jaksolla Botnia jatkoi hyvää puolustuspeliään ja minuutit kulkivat Botnian eduksi eron pysyessä kolmessa maalissa. Lisäksi Botnia jätti hölmöt virheet kokonaan pois, eikä Veiterä saanut edes ilmaisia maalipaikkoja. Veiterä jatkoi myös hyvää puolustamista ja ottelu sujui hyvin tasaisissa merkeissä.

Botnia lisäsi johtoaan toisen jakson puolivälissä kun Kaapo Schreck pääsi kiepauttamaan maalin edestä uransa ensimmäisen maalin bandyliigassa. Botnian kuudes maali tuntui vievän Veiterältä puhdin pois ja Veiterän takaa-ajo ei oikein koskaan käynnistynyt sellaisella temmolla, että se olisi vaikeuksia Botnian puolustukselle tuottanut.

Veiterän onnistui tehdä aivan lopussa kulmalyönnistä maali, mutta se oli vierailijoille laiha lohtu. Botnia sai sekä maalinteon tehokkuuden, että oman pään pelaamisen uudelle tasolle verrattuna edelliseen viikonloppuun, mikä tuotti heti hyvän tuloksen. Botnia nousi voitolla Veiterän edelle kuudenneksi ja jatkaa pistejahtia heti huomenna kello 13.00 alkavassa ottelussa Varkautta vastaan.

Botnia – Veiterä 6-3 (5-2)

01:12 1-0 Jimi Heinonen (Kasperi Hirvonen)

02:18 2-0 Jimi Heinonen (Kasperi Hirvonen)

16:15 3-0 Tero Määttälä

20:48 3-1 Tero Liimatainen (Aleksi Seppänen)

33:11 3-2 Tero Liimatainen

34:37 4-2 Niklas Johansson (Jimi Heinonen)

40:40 5-2 Jimi Heinonen (Juuso Tervonen)