Botnia metsästää viikonloppuna avauskotivoittoa

Botnian alkukausi jatkuu kotiottelupainotteisena. Toisena viikonloppuna peräkkäin Botnia pelaa kaksi ottelua kotona. Lauantaina klo 15.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Veiterä ja sunnuntaina klo 13.00 alkavassa ottelussa Botnia kohtaa WP 35:n.

Botnia on sarjassa seitsemäntenä kerättyään neljästä ottelusta yhden voiton. Botnialla oli edellisenä viikonloppuna vaikeuksia maalinteon kanssa. Kahdessa ottelussa syntyi yhteensä neljä maalia. Botnia on pelannut kaksi ottelua, joissa puolustus on toiminut hyvin ja kahdessa ottelussa maaleja on mennyt omiin turhan paljon ja etenkin viime viikonlopun OLS-ottelu oli melkoinen ohipeli. Petraamista viime viikonloppuun onkin etenkin jaksojen aluissa.

Lauantain vastustaja Veiterä uusi tälle kaudelle valmennuksensa, kun Aleksander Nasonov tuli päävalmentajaksi lappeenrantalaisille. Veiterä avasikin kautensa komealla vierasvoitolla Varkaudessa. Tämän jälkeen he ovat kokeneet kaksi niukkaa tappiota Kamppareille ja Akillekselle. Kamppareita vastaan Veiterälle tapahtui totaalisulaminen 5-1 johdossa. Akillesta vastaan Veiterä puolestaan esitti hienoa venymiskykyä, vaikka loppukiri ei voittoon asti riittänytkään. Tero Liimatainen on Veiterän parhaana pistemiehenä liigan pistepörssin kakkonen. Kolmessa ottelussa Liimatainen on tehnyt tehot 3+6.

Varkaus on niinikään Botnian kanssa tasapisteissä kahdella pisteellään. Varkauden kohdalla sarjataulukkoa ei kuitenkaan kannata tuijotella liiaksi, sillä joukkue on pelannut vasta kaksi ottelua. Veiterä tappion jälkeen Varkaus nappasi OLS:sta 6-2 kotivoiton kovassa lumisateessa pelatussa ottelussa. Varkaus on vahvistunut täksi kaudeksi, esitettyään aivan viime kauden lopussa jo paremmasta tulevaisuudesta lupaavia otteita. Varkauden paras pistemies kahden ottelun jälkeen on Ivan Fedorkov tehoilla 3+0.

Botnian parhaina pistemiehinä jatkavat Tero Määttälä ja Jimi Heinonen, jotka saivat onnistumisia maalin muodossa myös viime viikonloppuna. Määttälä (5+1) on pisteissä jaetulla yhdeksännellä sijalla ja maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla. Heinonen on myös kuudessa pisteessä (4+2).