Koivuniemen herra antoi Botnialle oululaisen selkäsaunan

Botnian vaatimattomat otteluiden alut kotikentällä saivat jatkoa myös OLS:ia vastaan. Pelinrakentelu oli todella vaikeaa ja ottelusta oli vauhti kateissa. Myös OLS aloitti jokseenkin rauhallisesti, mutta vierailijat onnistuivat silti ensin maalinteossa.

Vartin pelin kohdalla Botnian puolustuksen keskellä oli tyhjää tilaa, jonne Samuli Koivuniemi pallon pelasi. Petri Paasovaara nappasi pallon ja luisteli maalintekoon. Oululaisten maali herätti Botnian ja kotijoukkuekkin alkoi saamaan hyviä maalintekopaikkoja keskikentän pallollisen pelin parannuttua.

Oululaisten toinen maali 25 minuutin kohdalla oli lähes identtinen ensimmäisen maalin kanssa. Tällä kertaa vain Koivuniemen syöttö tavoitti Juho Airaksisen, joka pääsi maalintekoon. Botnia sai pari minuuttia myöhemmin vihdoin maalihanansa auki. Kasperi Hirvonen laukoi kulmalyönnistä upean lyöntilaukauksen yläkulmaan.

OLS kuittasi eron takaisin kahteen maaliin vain pari minuuttia myöhemmin. Loistavaa ottelua pelanneelle Koivuniemelle annettiin liikaa tilaa tulla hyvälle vetopaikalle ja Koivuniemi pääsi laukomaan lyöntilaukauksella pallon Botnian maalin alakulmaan.

Toisen jakson alussa kaikki ensimmäisen jakson hyvät asiat loistivat poissaolollaan. Botnia nukkui täysin ja kymmenessä minuutissa OLS teki kolme maalia lisää lisäten johdon lukemiksi 1-6. Koivuniemi oli OLS:n primus motorina mukana vierailijoiden viidessä ensimmäisessä maalissa.

Botnian ottama aikalisä rauhoitti sinisten pelin siinä määrin, että joku järki löytyi pelaamiseen ja puolustuspeli parani. Jotenkin oululaisten kova alku toiselle jaksolle silti lamaannutti Botnian ja viimeinen tahtotila viiden maalin tappioasemassa puuttui.

OLS pystyi lyömään pallon seitsemännen kerran Botnian maaliin Tuomas Räisäsen toisella osumalla kun kaksikymmentä minuuttia oli ottelua jäljellä. Jimi Heinonen toi Botnialle hieman lohtua kahdella maalillaan viimeisellä kympillä. Aivan lopussa Petri Paasovaara teki ottelun kolmannen maalinsa viimeistellen loppulukemiksi 3-8. Paasovaara valittiin myös OLS:n parhaaksi pelaajaksi. Botnian XXL pelaajana palkittiin Jimi Heinonen.

Peli oli Botnialla vielä hyvin hyppysissä avausjakson aikana, jolloin paikkoja oli vielä kääntää ottelu Botnian eduksi. Jälleen maalinteon tehokkuus meni vieraille ja toisen jakson alku olikin sitten melkoinen painajainen, jossa ottelu hävittiin lopullisesti. Nyt Botnialla on viikko aikaa saada paremmin esiin ne hyvät asiat, joita pelaamisessa on näkynyt, sekä saada maalintekoon tehokkuus takaisin. Viikon päästä pelataan Oulunkylässä jälleen kahden ottelun viikonloppu. Lauantaina vierailulle tulee Veiterä ja sunnuntaina Botnia kohtaa WP 35:n.

Botnia – OLS 3-8 (1-3)

14:57 0-1 Petri Paasovaara (Samuli Koivuniemi)

24:03 0-2 Juho Airaksinen (Samuli Koivuniemi)

27:47 1-2 Kasperi Hirvonen (Tomi Herranen)

29:35 1-3 Samuli Koivuniemi (Saku Hartikainen)

51:15 1-4 Samuli Koivuniemi (Petri Paasovaara)

52:54 1-5 Petri Paasovaara (Samuli Koivuniemi)

55:58 1-6 Tuomas Räisänen (Jonas Sulila)

76:14 1-7 Tuomas Räisänen (Ilari Nikula)