Pisteet karkasivat loppuminuuteilla Botnian käsistä

 

Botnian kotiavaukseen vieraaksi saapui JPS Jyväskylästä. Ottelu oli alkuminuuteiltaan vierasjoukkueen selvää hallintaa. Botnialla oli vaikeuksia JPS:n antaman paineen kanssa ja hyökkäyspäässä maalipaikoille murtautuminen oli ensimmäiseen varttiin lähes mahdoton tehtävä. JPS vyörytti hyökkäyskuvioitaan Botnian päätyyn, mutta Botnian puolustus ja maalivahti Juuso Tervonen kestivät.

Tämän jälkeen ottelun kulku tasoittui ja Botnia pääsi otteluun hyvin sisään. Botnia viljeli hieman enemmän pitkiä kaaripalloja puolustuksen taakse. Botnian parhaat maalipaikat tulivat kuitenkin silloin, kun joukkue pelasi jäätä pitkin.

Botnian avausjakson paraneva vire toi myös ottelun avausmaalin kun 26 minuuttia oli pelattu. Vapaalyönnin jälkeen Tero Määttälä oli jälleen elementissään maalin edessä ja suti pallon JPS:n maaliin. Vierailija osoitti heti avausjaksolla, ettei pieneenkään löysäilyyn ollut varaa, sen verran vaarallisia JPS:n hyökkäykset olivat. Tervonen saikin tehdä täyden päivätyön maalillaan.

Botnia oli reilun 35 minuutin kohdalla lähellä 2-0 johtoa. Niklas Johanssonin keskialueelta lähettämä korkea pallo miltei yllätti JPS:n maalilla Samuel Gerovoin mutta maaliviivan tuntumassa ollut tuomari katsoi pallon olleen Botnian kannalta maaliviivan väärällä puolella. Heti seuraavasta tilanteesta toiseen päähän Tatu Ässämäki pääsi maalille nousun jälkeen yllättämään Tervosen ja tasoittamaan ottelun. 1-1 tilanteessa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Botnia sai ajoittain jopa pallonhallinnan itselleen. Viimeistelyn kanssa Botnialla oli vain tällä kertaa suuria ongelmia. Pallo pyöri pariinkin otteeseen aivan JPS:n maaliviivalla, mutta maalin asti se ei mennyt. Määttälä hankki toisella jaksolla Botnialle myös rangaistuslyönnin röyhkeällä maalille nousullaan. Jimi Heinonen asettui laukojaksi, mutta laukaus meni hieman ohi.

Botnian hyvä peli jätti lopulta pistesarakkeeseen nolla pistettä. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa JPS sai pallon keskialueella ja käänsi tilanteen nopeasti hyökkäykseen. Lasse Tammilehdon syöttö lähetti Saku Hämäläisen läpiajoon, eikä tämä enää erehtynyt. Lopullisesti ottelu ratkesi pari minuuttia ennen päätösvihellystä Tatu Ässämäen viimeisteltyä toisen maalinsa maalin edestä.

Molemmilla joukkueilla oli omat vahvat jaksonsa ja Botnialla ottelu oli loppuun asti omissa käsissä. JPS oli tällä kertaa hieman parempi viimeistelyssä. Botnian peliesitys antoi kuitenkin paljon positiivisia signaaleja tulevaisuutta ajatellen.

 

Botnia – JPS 1-3 (1-1)

24:54 1-0 Tero Määttälä

36:17 1-1 Tatu Ässämäki (Lasse Tammilehto)

85:42 1-2 Saku Hämäläinen (Lasse Tammilehto)

89:00 1-3 Tatu Ässämäki

 

Ottelun maalikooste:

Valmentaja Jukka Salmivaaran haastattelu: